Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του παιδιού που ήπιε κρασί και έπαθε εγκεφαλικό οίδημα!

Ηράκλειο: Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του παιδιού που ήπιε κρασί και έπαθε εγκεφαλικό οίδημα!

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, παραμένει για 9η μέρα ο 6χρονος. Οι τελευταίες δηλώσεις των γιατρών…

Ώρες αγωνίας για τον 6χρονο Νίκο, ο οποίος κατανάλωσε κρασί και έπεσε σε κώμα, προκαλώντας σοκ σε όλο το Ηράκλειο. Οι γιατροί στην εντατική Παίδων του ΠΑΓΝΗ παρακολουθούν στενά το μικρό αγόρι και όπως είπε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Φανουργιάκης, “η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, ωστόσο υπάρχουν κάποια σημάδια βελτίωσης”.

Στο πλευρό του βρίσκονται οι γονείς του, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ωστόσο με απόφαση του εισαγγελέα, έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Ο 6χρονος, παραμένει στη ΜΕΘ για 9η ημέρα αφού ήπιε κρασί από το μπουκάλι που βρισκόταν στο ψυγείο του σπιτιού του με αποτέλεσμα να υποστεί δηλητηρίαση.

Τι λένε οι γονείς του παιδιού

«Ήταν κακή στιγμή. Πού να ρίξεις τις ευθύνες. Η μητέρα του σιδέρωνε στο διπλανό δωμάτιο, εγώ έλειπα στην δουλειά, παιδί είναι και έγινε το κακό» περιέγραψε ο πατέρας του από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται, αγωνιώντας για την κατάσταση του.

Όπως περιέγραψε, επιστρέφοντας στο σπίτι από την δουλειά ενημερώθηκε από την σύζυγο του ότι το αγοράκι τους δεν αισθανόταν καλά και ζαλιζόταν. «Δεν πρόλαβε να με ενημερώσει και το παιδί άρχισε να κάνει εμετούς. Του έπλυνα το πρόσωπο αλλά συνέχισε να κάνει εμετούς. Το έτρεξα στο Κέντρο Υγείας και του έκαναν ορό. Το παιδί συνήλθε και μάλιστα μου είπε: «μπαμπά πότε θα φύγουμε; Πεινάω!» Μισή ώρα αργότερα όμως η κατάσταση του επιδεινώθηκε και διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Μεγάλη είναι η αγωνία και της μητέρας, η οποία περιέγραψε: «πήρα το παιδί από το σχολείο και γυρίσαμε στο σπίτι. Δεν ήθελε να φάει εκείνη την ώρα. Έβλεπε παιδικά και εγώ πήγα να σιδερώσω στο διπλανό δωμάτιο. Κάποια στιγμή μου ζήτησε να του βάλω φαγητό επειδή είχε πεινάσει. Έφαγε και παρέμεινε στην κουζίνα, βλέποντας παιδικά. Εγώ συνέχισα τις δουλειές μου στο διπλανό δωμάτιο. Λίγο αργότερα ήρθε και μου είπε: μαμά δεν είμαι καλά, ζαλίζομαι».

«Το αγκάλιασα και μύρισα αλκοόλ. Είχε ανοίξει το ψυγείο και είχε πιει το κρασί. Υπολογίζω δύο ποτηράκια γιατί δεν είχε μέσα πολύ. Ίσως το μπέρδεψε με νερό; Δεν ξέρω πώς έγινε. Το έβαλα να ξαπλώσει και μετά ήρθε ο πατέρας του»

Πηγή: ekriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις