Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Στο Εφετείο για το έγκλημα στον Μασταμπά με τη δολοφονία της Κλειώς Κουτσάκη

Ηράκλειο: Στο Εφετείο για το έγκλημα στον Μασταμπά με τη δολοφονία της Κλειώς Κουτσάκη

Αναβιώνει στο Εφετείο η δολοφονία της 31χρονης στον Μασταμπά στο Ηράκλειο. Ο κατηγορούμενος βρίσκεται ήδη στη φυλακή και δηλώνει αθώος για το έγκλημα που καταδικάστηκε…

Σχεδόν 3 χρόνια μετά το έγκλημα που συντάραξε τον Μασταμπά στο Ηράκλειο, με τη δολοφονία της 31χρονης Κλειώς, ο 43χρονος που βρίσκεται στη φυλακή, ετοιμάζεται να δώσει τη μάχη στο Εφετείο. Υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως δεν προκάλεσε τον θάνατο της άτυχης κοπέλας. Επιμένει ότι δεν την γρονθοκόπησε. Τονίζει ότι βρήκε νεκρή την 31χρονη όταν επέστρεψε στο σπίτι που έμεναν, με τους δικαστές πάντως να τον στέλνουν πρωτόδικα στη φυλακή.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο λοιπόν, αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος της 31χρονης Κλειώς Κουτσάκη από τον σύντροφο της, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς τρεις ένορκοι είχαν την άποψη ότι ο 43χρονος σήμερα κατηγορούμενος έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Ο ίδιος επέμεινε μέχρι τέλους στον ισχυρισμό ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη φίλη του, την οποία αγαπούσε, όπως είπε.

Πάνω στον εκνευρισμό του, την άρπαξε από την μπλούζα και την τράνταξε βίαια. Όμως η Κλειώ ήταν ένα ταλαιπωρημένο πλάσμα, με κλονισμένη υγεία λόγω των εγκεφαλικών που είχε υποστεί  και ήταν αρκετά ευάλωτη.

Ισχυρίστηκε ότι η κοπέλα  αισθάνθηκε αδιαθεσία, την έβαλε να ξαπλώσει το  βράδυ, το πρωί εκείνος έφυγε για ΟΚΑΝΑ και όταν επέστρεψε στο σπίτι τους, συνειδητοποίησε ότι η 31χρονη δεν ήταν στη ζωή.

Από μέρους της υπεράσπισης, ο συνήγορος του 43χρονου, έκανε γνωστό στο cretalive.gr, ότι έκαναν αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών να κληθεί να καταθέσει στη δίκη  η ιατροδικαστής που χειρίστηκε την υπόθεση και έγινε δεκτό.

«Το ΜΟΔ δέχθηκε ότι ο εντολέας μου γρονθοκόπησε το θύμα, σε αντίθεση με το πόρισμα της επίσημης ιατροδικαστικής έκθεσης. Αιτηθήκαμε από την Εισαγγελία Εφετών να κληθεί η ιατροδικαστής στο ακροατήριο, αίτημα που έγινε δεκτό. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αντιμετωπιστούμε δίκαια και ότι θα αποδεχθεί πώς πραγματικά έγινε το τραγικό συμβάν».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις