Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ένας ακόμη ναυτικός του πλοίου με τα 9 κρούσματα κορoνοϊού

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ένας ακόμη ναυτικός του πλοίου με τα 9 κρούσματα κορoνοϊού
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πολλά είναι τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί στο δεξαμενόπλοιο HEROIC που βρίσκεται ανοικτά των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την μεταφορά στο νοσοκομείο ενός ακόμη μέλους του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά γίνεται με σκάφος που προσεγγίζει αυτή την ώρα το δεξαμενόπλοιο και αφορά στον γ’ μηχανικό, έναν 45χρονο Έλληνα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος ναυτικός παρουσίασε δύσπνοια και χαμηλά επίπεδα οξυγόνου  και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του από το πλοίο σε νοσοκομείο

Όπως έχει γράψει το creta24, 9 μέλη του πληρώματος, από τα 19 συνολικά, βρέθηκαν θετικά στον ιό, ανάμεσά τους και ο πλοίαρχος. Πρόκειται για 5 Έλληνες και 4 Φιλιππινέζους.

Υπενθυμίζεται πως το πλήρωμα υποβλήθηκε σε τεστ σήμερα από κλιμάκιο ιδιωτών γιατρών, μετά τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν το Σάββατο στο πλοίο.

Τα δύο πρώτα μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά ήταν ο 59χρονος Έλληνας πρώτος μηχανικός του πλοίου, που μεταφέρθηκε – μετά από επιχείρηση που στήθηκε με αίτημα του πλοίαρχου- με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας στο νοσοκομείο Ρόδου και έναν 55χρονο Φιλιππινέζο, ο οποίος δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο πλοίο, πριν ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις