Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ηράκλειο: Συνελήφθη ένας 86χρονος για τη φωτιά στον Βιάννο

Ηράκλειο: Συνελήφθη ένας 86χρονος για τη φωτιά στον Βιάννο

Ένας 86χρονος ήταν η αιτία για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δύσβατο σημείο της κοινότητας του Αγίου Βασιλείου στον Δήμο Βιάννου στο Ηράκλειο.

Η προσαγωγή του, στην οποία προχώρησαν τα στελέχη του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, έγινε στη συνέχεια σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια με τον 86χρονο να οδηγείται τις επόμενες ώρες ενώπιον του Εισαγγελέα στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti ο ηλικιωμένος πραγματοποιούσε εργασίες σε χωράφι ιδιοκτησίας του και συγκεκριμένα προσπαθούσε να ενώσει λάστιχα με τη χρήση καμινέτου. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι και μία σπίθα ήταν αρκετή για να ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Ο ηλικιωμένος κινδύνεψε και ο ίδιος από τηνπυρκαγιά καθώς στην προσπάθειά του να διαφύγει αμέσως μετά το ξέσπασμά της, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του το οποίο ακινητοποιήθηκε σε δύσβατο σημείο.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με περισσότερους από 30 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα καθώς και στελέχη της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις