Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Τελευταίο αντίο στην Μαρίνα Τζωρμπατζάκη – Η κατάθεση και τα δάκρυα του δολοφόνου της – video

Ηράκλειο: Τελευταίο αντίο στην Μαρίνα Τζωρμπατζάκη – Η κατάθεση και τα δάκρυα του δολοφόνου της – video

Ένα 24ωρο μετά το φοβερό έγκλημα που πάγωσε το Ηράκλειο, συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν την Μαρίνα Τζωρμπατζάκη. Ο πρώην κουνιάδος της, που την έσφαξε, δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από τους αστυνομικούς…

Μετανιωμένος για το στυγερό έγκλημα εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ο 60χρονος δράστης. Με σκυμμένο το κεφάλι καθ όλη την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας ισχυριζόταν ότι δεν θυμάται λεπτομέρειες από την αποτρόπαια πράξη του. Σε ερωτήσεις των αστυνομικών για το πως και πόσες μαχαιριές έδωσε στην άτυχη Μαρίνα Τζωρμπατζάκη, δεν ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

«Δεν θυμάμαι τίποτα δεν ξέρω γιατί το έκανα» έλεγε συνεχώς στους αξιωματικούς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τόσο εκείνη όσο και τα ανίψια του τα υπεραγαπούσε και ήταν η οικογένεια του. Κατά την κατάθεση του σύμφωνα με πληροφορίες, έβαλε τα κλάματα .

Ο ίδιος μέχρι το βράδυ της Τετάρτης δεν είχε ζητήσει δικηγόρο. Νωρίς το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Τελευταίο αντίο στην Μαρίνα Τζωρμπατζάκη

Στις 11.00 το πρωί στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην άτυχη Μαρίνα Τζωρμπατζάκη,  ου χθες το πρωί βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του 60χρονου πρώην κουνιάδου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη Μαρίνα ήταν παντρεμένη δύο φορές και είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά, δύο από κάθε γάμο. Χαμογελαστή, πάντα πρόσχαρη και με έναν καλό λόγο για όλους ήταν η 53χρονη Μαρίνα,όπως την περιγράφουν συγγενείς και φίλοι.

Γιατί έγινε το φονικό

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 60χρονος φιλοξενούνταν για σχεδόν τρία χρόνια στο σπίτι της ανιψιάς του, κόρης του αδερφού του. Ο ίδιος δεν είχε δική του οικογένεια. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, αγαπούσε τα δύο παιδιά της ανιψιάς του και τα πηγαινοέφερνε στο σχολείο. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε διακοπεί η σύνταξη του και αυτός ήταν ένας επιπλέον λόγος για τη φιλοξενία που δεχόταν από την ανιψιά του. Αναφέρεται ακόμα ότι τους τελευταίους τρεις μήνες είχε «βαρύνει» περισσότερο λόγω του αλκοόλ.

Η ανιψιά του, λένε αστυνομικοί, δεν τον «πέταξε» από το σπίτι αλλά του ζήτησε να μετακομίσει και μάλιστα, του έδωσε κάποια χρήματα και το μηχανάκι της για να μπορεί να μετακινείται. Ο 60χρονος φέρεται να ένιωσε ότι τα έχασε όλα, αισθανόταν το σπίτι της ανιψιάς του σαν το σπίτι της δικής του οικογένειας και «χρέωσε» για την απόφαση αυτή την μητέρα της γυναίκας.

Όσον αφορά στο ποινικό παρελθόν του αδερφού του, σύμφωνα με την Αστυνομία έχει απασχολήσει για βαρύτατα ποινικά αδικήματα, όπως ληστείες, ναρκωτικά, αποδράσεις, πυροβολισμούς κατά αστυνομικών και βόμβες. Ο 60χρονος συνελήφθη από τις αρχές δύο ώρες μετά την άγρια δολοφονία και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα.

Η συνάντηση με τον αδερφό του λίγες ώρες πριν το έγκλημα

Λίγες ώρες πριν τη δολοφονία της 53χρονης Μαρίνας, ο 60χρονος συναντήθηκε με τον αδερφό του και πρώην σύζυγο της άτυχης γυναίκας. Τα δύο αδέρφια είχαν χρόνια να συναντηθούν και βρέθηκαν τυχαία στο πατρικό τους σπίτι. Αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπε στο newsIT.gr ο αδερφός του 60χρονου και πρώην σύζυγος του θύματος.

«Τον είδα το προηγούμενο βράδυ. Τάιζε κάτι ζώα στο πατρικό σπίτι που έχουμε. Το βράδυ που τα καθάριζα τον είδα. Ήρθε κρατώντας κάτι τσάντες. Είχα να μιλήσω δυο χρόνια με τον αδερφό μου. Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε: με έδιωξαν από το σπίτι, μαλώσαμε, με έβαζαν να κάνω κάτι πράγματα και εγώ δεν μπορώ.

Δεν μου έδωσε κανένα δικαίωμα. Μου είπε ότι ‘απλά μαλώσαμε και ήρθα να μείνω εδώ’.  Ο αδερφός μου έμενε μαζί τους 4 χρόνια, η καφετέρια ήταν δικιά τους. Πήγαινε κάθε μέρα. Για τέσσερα χρόνια κοιμόταν στο ίδιο σπίτι μαζί τους. Είχε κάποια προβλήματα υγείας με την καρδιά του και είχε διαγνωστεί με πολιομυελίτιδα.

«Νόμιζα ότι σκότωσαν την κόρη μου»

«Εγώ το έμαθα το πρωί. Με πήραν τηλέφωνο από την γειτονιά και μου το είπαν κάποιος πήγε με μαχαίρι και σκότωσαν μια γυναίκα. Εγώ νόμιζα ότι έλεγαν για την κόρη μου. Ότι πήγε να ανοίξει το μαγαζί και πήγαν να την ληστέψουν. Μετά με ξαναπήραν τηλέφωνο  και μου είπε ότι ο αδερφός μου σκότωσε την πρώην γυναίκα μου. Την γυναίκα μου είχα να την δω τέσσερα χρόνια. Δεν είχα επαφή ούτε με τα παιδιά. Ο αδερφός μου δεν ήταν βίαιος ούτε έπινε, αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα τον είχα σπίτι τόσα χρόνια και θα ζούσαν μαζί τους.»

«Δεν το περίμενα και αυτοί τον ήθελαν σπίτι. Τους βοηθούσε με την σύνταξη που έπαιρνε. Τους καθάριζε και το σπίτι. Δεν ερχόταν ποτέ εκτός εαυτού. Δεν έπινε. Βέβαια είχε εξάρτηση από χάπια αλλά ήταν ήρεμος. Δεν δημιουργούσε προβλήματα. Ούτε να μαλώσει. Δεν είχε πειράξει κανένα. Τον αγαπούσαν όλοι.  Τον είχαν ως το καλό παιδί. 

Δεν ξέρω τι να κάνω δεν μου μιλάει κανένας. Πήρα τον γιο μου τηλέφωνο αλλά δεν ήθελε να μου μιλήσει. Με την γυναίκα μου αγαπιόμασταν. Μην κοιτάτε που είχαμε χωρίσει. Εγώ μπήκα φυλακή, εκείνη δεν άντεξε να περιμένει. Βρήκε κάποιον και έφτιαξε τη ζωή της. Έτσι χωρίσαμε. Φιλικά και πολιτισμένα. Δεν με ενόχλησε ποτέ. Ούτε και εγώ εκείνη. Ήταν καλή κοπέλα. Νοικοκυρά. Πρόσεχε τα παιδιά της».

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Πληροφορίες από: cretapost, cretalive

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις