Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ηράκλειο: Θύελλα μετά την ακτινογραφία της μαθήτριας για τις Πανελλήνιες – Το ξέσπασμα της μητέρας της!

Ηράκλειο: Θύελλα μετά την ακτινογραφία της μαθήτριας για τις Πανελλήνιες – Το ξέσπασμα της μητέρας της!

Η υπόθεση στο Ηράκλειο προκάλεσε τη σύλληψη ενός ανθρώπου υπεράνω υποψίας. Η ακτινογραφία της μαθήτριας ήταν μόνο η αρχή…

Την προστασία της 7ης ΔΥΠΕ Κρήτης ζητά με έγγραφη αναφορά της η μητέρα της 17χρονης μαθήτριας, που πριν λίγες μέρες, ευρισκόμενη σε Κέντρο Υγείας για να βγάλει ακτινογραφία την οποία χρειαζόταν για την εισαγωγή της σε στρατιωτική και αστυνομική σχολή, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από εργαζόμενο του Κέντρου Υγείας.

Σε βάρος του καταγγελλόμενου, ο οποίος μάλιστα ήταν γνωστός στην οικογένεια, ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια με την επιβαρυντική περίσταση ότι η πράξη τελέστηκε από ειδικό επιστήμονα που παρέχει τις υπηρεσίες σε ανήλικο με χειρονομίες και προτάσεις. Η άσκηση ποινικής δίωξης κοινοποιήθηκε, όπως προβλέπεται εκ του νόμου, στο υπουργείο Υγείας από την Εισαγγελία Ηρακλείου, με την πολιτική αγωγή να αναμένει την διενέργεια και πειθαρχικής έρευνας παράλληλα με την ποινική διαδικασία, κάτι όμως που δεν έχει γίνει ακόμα, όπως υποστηρίζεται.

Στις 26 Ιουνίου η μητέρα της ανήλικης μαθήτριας υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε έγγραφη αναφορά προς την 7η ΔΥΠΕ για να ζητήσει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, την προστασία της τιμής και της υπόληψης της ίδιας και της οικογένειας της, δηλαδή της 17χρονης και των μικρότερων αδερφών της.

Στην επίμαχη αναφορά, καταγγέλλεται ότι ο κατηγορούμενος αμέσως μετά την σύλληψη του και κατά την παραμονή του στο Αστυνομικό Τμήμα της απέστειλε υβριστικά και απειλητικά μηνύματα, τα οποία και προσκομίζει.
Η ιδιαιτερότητα στην υπόθεση αυτή έγκειται και στο γεγονός ότι η μητέρα συνυπηρετεί με τον κατηγορούμενο στο Κέντρο Υγείας με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ψυχολογικά από την αναπόφευκτη συνύπαρξη τους.

Το χρονικό της υπόθεσης στο Ηράκλειο

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό, όπως το διηγήθηκε η 17χρονη στη μητέρα της, σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες. Μητέρα και κόρη πήγαν στο κέντρο υγείας, προκειμένου η δεύτερη να κάνει ακτινογραφίες γιατί χρειάζονται ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή σε στρατιωτική και αστυνομική σχολή της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, η ανήλικη φέρεται να πήγε κλαίγοντας στη μητέρα της και να της είπε ότι ο οικογενειακός τους φίλος, τη χάιδεψε στο στήθος, ενώ φέρεται να είπε ότι της έκανε και διάφορες προσωπικές ερωτήσεις του τύπου: «Έχεις αγόρι;».

Η μητέρα του κοριτσιού πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και προχώρησε σε σχετική καταγγελία. Ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος δεν κατάγεται από το Ηράκλειο, δεν έχει απασχολήσει ποτέ την Αστυνομία, ενώ όπως ειπώθηκε στους αστυνομικούς διατηρεί άριστες σχέσεις με την οικογένεια.

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και αναμένεται να δικαστεί εντός της ημέρας. Ο ίδιος πάντως, αρνείται τις κατηγορίες της ανήλικης και υποστηρίζει ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο από τη δουλειά του, ως εργαζόμενος στο Κέντρο Υγείας.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς, cretalive.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις