Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Ηράκλειο: Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει πώς η 92χρονη ήπιε καθαριστικό υγρό στο γηροκομείο και πέθανε

Ηράκλειο: Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει πώς η 92χρονη ήπιε καθαριστικό υγρό στο γηροκομείο και πέθανε

Νέα στοιχεία για τον θάνατο 92χρονης γυναίκας σε γηροκομείο στο Ηράκλειο. Ήπιε καθαριστικό που υπήρχε μέσα σε μπουκαλάκι νερού. Τι φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο…

Συμπληρώνεται το παζλ της τραγωδίας σε γηροκομείο στο Ηράκλειο, με τον θάνατο ηλικιωμένης. Η άτυχη γιαγιά ζήτησε να πιει νερό και της έδωσαν ένα μπουκαλάκι νερού. Το υγρό που είχε μέσα ήταν διαυγές αλλά όπως αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο, ήταν καθαριστικό. Όπως έλεγαν αστυνομικοί ήταν άοσμο και αυτό σε συνδυασμό με την όψη του, δεν κίνησαν υποψίες. Όπως διαπιστώθηκε ήταν γνωστό απολυμαντικό – καθαριστικό με βάση τεταρτογενές άλας του αμμωνίου.

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγούνται ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου και δύο εργαζόμενες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά τον θάνατο 92χρονης τροφίμου, στην οποία δόθηκε κατά λάθος αντί για νερό καθαριστικό υγρό.

Σε βάρος του 53χρονου ιδιοκτήτη του γηροκομείου σχηματίστηκε δικογραφία και για παράνομη λειτουργία της δομής, καθώς υπήρχε από τις 16 Ιουνίου του 2023 απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης για διακοπή λειτουργίας λόγω έλλειψης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας. Είχε προηγηθεί έλεγχος από τους αστυνομικούς και είχε κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τα όσα είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη και της νοσηλεύτριας, το γηροκομείο προσωρινά λειτουργούσε νόμιμα με δικαστική απόφαση. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο γνωστό κεντρικό γηροκομείο έχει πολύ καλές ανακαινισμένες, σύγχρονες, κτιριακές υποδομές, όπως προέκυψε και από την αυτοψία των αστυνομικών, που δεν διαπίστωσαν κάτι μεμπτό αναφορικά με την φροντίδα των ηλικιωμένων τροφίμων.

Τόσο ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου όσο και η 28χρονη υπεύθυνη βάρδιας και η 23χρονη νοσηλεύτρια συνελήφθησαν χθες, μετά την καταγγελία που έκανε το πρωί της ίδιας μέρας στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου ο γαμπρός της άτυχης ηλικιωμένης, καθώς η κόρη της δεν ήταν σε θέση λόγω του σοκ. Η 92χρονη γυναίκα είχε καταλήξει το μεσημέρι της Δευτέρας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου είχε διακομιστεί, εξαιτίας της σοβαρής αντίδρασης που εκδήλωσε μετά την κατάποση του υγρού.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το μοιραίο λάθος έγινε το πρωί, γύρω στις 09:00 – 09.30, στην τραπεζαρία όπου είχε πάρει το πρωινό της η γυναίκα. Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει όλο το σκηνικό. Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, φαίνεται να ζητά νερό από τη νοσηλεύτρια, η οποία παίρνει ένα μπουκαλάκι, το οποίο βρισκόταν μαζί με άλλα και της το αφήνει στο τραπέζι.

Η γυναίκα, ανοίγει το μπουκάλι και αρχίζει να πίνει σιγά σιγά το καθαριστικό υγρό, χωρίς να αντιδρά. Κάτι που έκανε στη συνέχεια, κινητοποιώντας το προσωπικό του γηροκομείου. Όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί προχώρησαν σε αναρρόφηση, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό να σώσει την ηλικιωμένη που κατέληξε γρήγορα, αφού είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Άγνωστο παραμένει το πώς βρέθηκε το καθαριστικό υγρό μέσα στο μπουκάλι νερού και αυτό ανάμεσά σε άλλα. Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο μια σειρά από μοιραία λάθη να οδήγησαν στον θάνατο της ηλικιωμένης. Εξετάζεται κάποια καθαρίστρια να γέμισε με καθαριστικό το μπουκαλάκι και στη συνέχεια κάποιος άλλος υπάλληλος να το τοποθέτησε στο σημείο που βάζουν τα μπουκάλια με το νερό, χωρίς να ξέρει τι περιείχε

Όπως προέκυψε και από την κατάθεση της νοσηλεύτριας, το μπουκαλάκι ήταν γεμάτο, είχε ετικέτα επωνυμίας νερού και το περιεχόμενό του ήταν ρευστό υγρό, διαυγές και χωρίς διακριτή οσμή. Ωστόσο, δεν ήταν νερό, αλλά, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές γνωστό απολυμαντικό – καθαριστικό με βάση τεταρτογενές άλας του αμμωνίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις