Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Βοήθησε τον ανάπηρο σκύλο του να περπατήσει ξανά – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που κάνει θραύση στο youtube!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Με ατελείωτες ώρες άσκησης, μασάζ και φυσιοθεραπείες, ο Νέμο κατάφερε να σταθεί και στα τέσσερα του πόδια…

Δάκρυα συγκίνησης φέρνει στα μάτια η ιστορία του Νέμο, ενός παράλυτου πρώην αδέσποτου σκύλου από το Ηράκλειο, που μετά από πολύ φροντίδα του ιδιοκτήτη του Χαρίλαου Πανταγούτσου, αλλά και δική του θέληση, κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να περπατήσει ξανά παρουσιάζοντας καθημερινά σημάδια βελτίωσης στο κινητικό του πρόβλημα.

Ο Νέμο είχε τραυματιστεί σοβαρά στα μπροστινά ποδαράκια του και παρά τα χειρουργεία που υποβλήθηκε δεν κατάφερε να περπατήσει. Είχε χάσει τη δυνατότητα να κινεί τα δύο μπροστινά του άκρα και οι κτηνίατροι δεν πίστευαν ότι αυτός ο σκύλος θα μπορούσε να περπατήσει ξανά.

Κλεισμένος στο κλουβί του Καταφυγίου Ζώων του Δήμου Ηρακλείου ο Νέμο γινόταν όλο και πιο μελαγχολικός και οι φιλόζωοι που τον φρόντιζαν αγωνιούσαν για την τύχη του. Και το θαύμα έγινε. Ο Χαρίλαος Πανταγούτσος που είχε μάθει την ιστορία του αποφάσισε συνειδητά να υιοθετήσει τον Νέμο.

Πριν υπογράψει το συμβόλαιο υιοθεσίας του στο Γραφείο Αδέσποτων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, η Ελένη Ανδρεαδάκη, μέλος της “Ζωόφιλης Δράσης” του ζήτησε να δει πρώτα το Νέμο και έπειτα να προχωρήσει στην υιοθεσία του. «Δεν θέλω να τον δω. Μου φτάνει που το ζώο είναι με ειδικές ανάγκες. Γι’ αυτό το θέλω. Δεν με ενδιαφέρει ούτε τι χρώμα έχει, ούτε πόσα κιλά είναι. Ούτε αν είναι όμορφο ή άσχημο. Εγώ θα δείτε, ότι θα το κάνω και θα περπατήσει ξανά» της απάντησε ο Χαρίλαος Πανταγούτσος.

Αυτή την υπόσχεση που έδωσε ο κ. Πανταγούτσος την τήρησε μ’ έναν άκρως συγκλονιστικό τρόπο. Με ατελείωτες ώρες άσκησης, μασάζ και φυσιοθεραπείες, ο Νέμο κατάφερε να σταθεί και στα τέσσερα του πόδια, άρχισε να κινεί τα μπροστινά του άκρα και να περπατάει σιγά – σιγά, αλλά με θέληση να ξεπεράσει τις όποιες κινητικές του δυσκολίες.

Πηγή: Ιστορίες Αδέσποτων

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε