Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα λίγο μετά το τελευταίο τηλεφώνημα – Τα παιδιά της συγκλονίζουν ξανά – video

Ηράκλειο: Βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα λίγο μετά το τελευταίο τηλεφώνημα – Τα παιδιά της συγκλονίζουν ξανά – video

Η εξαφάνιση της γυναίκας έκρυβε φοβερά μυστικά που την οδήγησαν στο θάνατο. 4 μέρες μετά το πτώμα της εντοπίστηκε στη θάλασσα, με σπασμένα πλευρά και τραύματα που προκάλεσαν τον θάνατό της…

10 μπαλόνια στη μνήμη της αγαπημένης τους Jean Hanlon θα πετάξουν οι οικείοι της, με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων, από το μυστηριώδη θάνατό της στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Πρόκειται για την υπόθεση θανάτου της 53χρονης Βρετανίδας, Jean Hanlon, που βρέθηκε νεκρή και σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης στο λιμάνι του Ηρακλείου το απόγευμα της 13ης Μαρτίου 2009, έπειτα από 4 ημέρες που παρέμενε εξαφανισμένη.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Αυγούστου, οι οικείοι της θα τιμήσουν τη μνήμη της, πετώντας 10 μπαλόνια με ήλιον στο σημείο όπου ξεβράστηκε το άψυχο σώμα της, στο λιμενοβραχίονα Ηρακλείου, κοντά στο φρούριο του Κούλε.

Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου που υπογράφει ο ένας από τους τρεις γιους της, στην τελετή μνήμης θα παραβρεθεί ο ίδιος, η ανιψιά του, μέλη της οικογενείας τους, αλλά και φίλοι τους, που θα ταξιδέψουν από τη Βρετανία στην Κρήτη, «την οποία λάτρευε η μητέρα τους».

Μάλιστα, όπως ο ίδιος αναφέρει «Η Κρήτη, παρά τις οδυνηρές μνήμες που έχουμε αποκτήσει, αποτελεί ξεχωριστό προορισμό για την οικογένειά μας».

Ζητά απαντήσεις για το μυστηριώδη θάνατο

Εκτός από την τελετή στη μνήμη της μητέρα του, ο κ. Porter αναφέρει πως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κρήτη, πρόκειται να μοιράσει φυλλάδια, ενώ θα τοιχοκολλήσει και αφίσες, ζητώντας βοήθεια και πληροφορίες από τους Κρητικούς, αναφορικά με το θάνατο της 53χρονης μητέρας του.

Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθαρίζει πως τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του δεν έχουν αρνητικά συναισθήματα απέναντι στους Έλληνες – εν γένει – παρότι ο θάνατος της Jean πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας.

Για το λόγο αυτό, απευθύνει έκκληση στην Ελλάδα, η ιστορία της μητέρας του να γίνει γνωστή σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται, ενώ παρακαλεί τους Κρητικούς να γίνουν «μια γροθιά» προκειμένου να δοθούν αι οι πολυπόθητες – για εκείνους – απαντήσεις, αλλά και να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο της Jean.

Jean Hanlon: 10 χρόνια αναζητούν το «γιατί»

Ο θάνατος της Jean Hanlon αποδόθηκε από τις Αρχές σε πνιγμό από ατύχημα, αιτίαση την οποία οι οικείοι της δεν αποδέχτηκαν, τόσο λόγω της μυστηριώδους εξαφάνισής της, όσο και λόγω των τραυμάτων που είχε σε ολόκληρο το σώμα της, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δεύτερο Δελτίο Τύπου που υπογράφει ο Michael Porter.

Για το λόγο αυτό, οι ίδιοι απευθύνθηκαν στις Αρχές, έγινε περεταίρω έρευνα και σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας «τα τραύματα προήλθαν προτού η 53χρονη βρεθεί στο νερό».

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η άτυχη γυναίκα είχε σπασμένο λαιμό και πλευρά, οι πνεύμονές της ήταν διαμπερείς και στο σώμα της έφερε σημάδια από πάλη, γεγονότα που κατέδειξαν στην αστυνομία πως άγνωστοι – ακόμη – δράστες έριξαν την 53χρονη στη θάλασσα. Έκτοτε, οι έρευνες της αστυνομίας ήταν πολλές, όμως οδήγησαν «στο κενό».

Όπως προέκυψε από την έρευνα των λιμενικών της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, δύο άτομα, ένας νεαρός Hρακλειώτης και ένας αλλοδαπός, συνομίλησαν για τελευταία φορά τηλεφωνικά μαζί της. Και οι δύο άνδρες ήταν φίλοι της άτυχης γυναίκας και η ταυτότητά τους προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αν και είχαν κληθεί για κατάθεση πριν ακόμα δοθούν οι λίστες με τα τηλέφωνα στους λιμενικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Από τις λίστες με τις άρσεις βρέθηκε πρώτα το τηλέφωνο του αλλοδαπού, ο οποίος είχε συνομιλήσει μαζί της την ημέρα που εξαφανίστηκε και μάλιστα ήταν εκείνος που είχε δηλώσει και την εξαφάνισή της στις Αρχές. Στους καταλόγους με τα τηλέφωνα υπήρχε και ένα καρτοκινητό το οποίο, όπως προέκυψε από την έρευνα, ανήκει στον Ηρακλειώτη.

Όπως αναφέρει ο κ. Porter, η υπόθεση του θανάτου της 53χρονης Jean Hanlon μπήκε στο αρχείο το 2015 όμως «άνοιξε» ξανά, έπειτα από δική του παρέμβαση και συνάντησή του με τον Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο.

Το 2018 η υπόθεση μπήκε εκ νέου στο αρχείο και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Porter, «αν μέχρι το 2029 δεν υπάρξει κάποιο νέο στοιχείο αναφορικά με την υπόθεση, προκειμένου να “ανοιχτεί” ξανά, θα “κλείσει” για πάντα» και τα ερωτηματικά θα μείνουν εσαεί αναπάντητα να βασανίζουν τις ψυχές των οικείων της.

Υπενθυμίζεται ότι για το θάνατο της Jean Hanlon προβλήθηκε, τον περασμένο Ιούνιο, από το Βρετανικό Channel 5, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Δολοφονία στον Παράδεισο: Ο φόνος της Jean Hanlon», ενώ η οικογένειά της έχει δημιουργήσει τρία διαφορετικά προφίλ σε Facebook, Twitter και Instagram με ονομασία «Justice for Jean» (Δικαιοσύνη για τη Jean).

Ταυτόχρονα, η οικογένεια της 53χρονης «μαζεύει» υπογραφές, μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, προκειμένου να «ανοίξει» και πάλι η υπόθεση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις