Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ηράκλειο: Υπό κράτηση η οδηγός που πήρε φόρα και πάτησε σκύλο, νέα στοιχεία

Ηράκλειο: Υπό κράτηση η οδηγός που πήρε φόρα και πάτησε σκύλο, νέα στοιχεία

Η οδηγός οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα στο Ηράκλειο και πήρε προθεσμία. Ο σκύλος που χτύπησε διέφυγε τον κίνδυνο. Η 63χρονη δίνει τις δικές της εξηγήσεις, μετά το βίντεο ντοκουμέντο που προκάλεσε σάλο…

Η κατηγορούμενη οδηγός παραμένει υπό κράτηση στο Ηράκλειο, μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε για να απολογηθεί. Υποστηρίζει πως ο σκύλος δεν βρισκόταν στο οπτικό της πεδίο και πως εκείνη έκοψε ταχύτητα για να μην τον χτυπήσει. Το βίντεο ντοκουμέντο πάντως δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Η γυναίκα που καλείται να πληρώσει και τσουχτερό πρόστιμο φαίνεται να έχει σταματήσει λίγα μέτρα από το ζώο επειδή πιθανότατα το έχει δει. Κάποια στιγμή ξεκινάει και επιταχύνει. Ο σκύλος βρισκόταν ακόμα στον δρόμο και όλο το αυτοκίνητο πέρασε από πάνω του.

Πάσχα στα κρατητήρια θα κάνει η 63χρονη Ρωσίδα που κατηγορείται ότι πάτησε σκύλο με το αυτοκίνητό της στην περιοχή των Πατελών στο Ηράκλειο και στη συνέχεια έφυγε από το σημείο. Σε βάρος της γυναίκας, που οδηγήθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον εισαγγελέα Ηρακλείου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην αρμόδια ανακρίτρια, απ’ όπου πήρε προθεσμία για την Τρίτη του Πάσχα. Μέχρι τότε, όπως έγινε γνωστό, παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, η οδηγός εργάζεται σε δομή φροντίδας ηλικιωμένων. Η ίδια ισχυρίζεται πως δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στο άτυχο ζώο, το οποίο χειρουργήθηκε και πλέον είναι εκτός κινδύνου. Μένει στην περιοχή και ήταν στον δρόμο για το σπίτι της.

Όπως είπε, είδε τον σκύλο, έκοψε ταχύτητα, όμως θεώρησε πως ο σκύλος είχε φύγει από τη μέση του δρόμου και μπορούσε να περάσει χωρίς να τον χτυπήσει. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, καθώς ο σκύλος δεν είχε απομακρυνθεί, όπως η ίδια λέει πως πίστευε. 

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την δίωξη που της ασκήθηκε, της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 40.500 ευρώ για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις