Τετάρτη, 21 Φεβ.
10oC Αθήνα

Ηράκλειο: Υπογραφή σύμβασης 2,3 εκατομμυρίων ευρώ για αποκατάσταση των επαρχιακών δρόμων του δήμου Βιάννου

Ηράκλειο: Υπογραφή σύμβασης 2,3 εκατομμυρίων ευρώ για αποκατάσταση των επαρχιακών δρόμων του δήμου Βιάννου

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακών οδών από θεομηνία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βιάννου» στο πλαίσιο του έργου «Άμεσες επεμβάσεις για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ηρακλείου που πλήγηκε από φυσικές καταστροφές τον Απρίλιο 2019» με προϋπολογισμό 2.289.324 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι εργασίες αφορούν στις αναγκαίες άμεσες επεμβάσεις για την επισκευή και αποκατάσταση των προκληθέντων ζημιών στο οδικό τμήμα της επαρχιακής οδού Καλλονή-Μελέσες-Χουμέρι-Αρκαλοχώρι-Παναγιά-Έμπαρος-Βιάννος Αμιράς-Κεφαλοβρύσι-Πεύκος προς Γδόχια του Δήμου Βιάννου της ΠΕ Ηρακλείου που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πιο συγκεκριμένα για το οδικό τμήμα Αμιρά έως όρια νομού που αποτελεί την μοναδική σύνδεση των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου-Λασιθίου στη νότια Κρήτη και εξυπηρετεί στη μεταφορά αγροτικών και κηπευτικών προϊόντων.

Το τμήμα από έξοδο του οικισμού «Αμιρά» έως όρια Π.Ε. Ηρακλείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, έχει πλάτος 10,5 μ. και έχει υποστεί μεγάλες φθορές μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις και πιο συγκεκριμένα εμφανίζει εκτεταμένες ρηγματώσεις και αποξηλώσεις κατά τμήματα, αθροιστικού συνολικού μήκους 8 km. Όπως έγινε γνωστό, οι εργασίες που προβλέπονται, περιλαμβάνουν χωματουργικά και τεχνικά έργα, όπως επίσης ασφαλτικά έργα και οδοστρωσία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις