Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καίγονται σπίτια στην Εύβοια – Ξέφυγε η φωτιά

Καίγονται σπίτια στην Εύβοια – Ξέφυγε η φωτιά
ΦΩΤΟ από το LamiaReport

«Απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής…. Δίνουμε και αυτή τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις», τονίζει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός από το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Η φωτιά καίει δάσος και έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Ευβοίας. Κατεβαίνοντας προς την παραλία άρχισε να απειλεί οικισμούς και χωριά. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στο Lamiareport η φωτιά έφτασε μέχρι τη θάλασσα, ενώ έχουν καεί σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Click4More: Φωτιά στην Εύβοια: «Η κατάσταση είναι τραγική»

Τώρα οι φλόγες μπήκαν μέσα στους παραλιακούς οικισμούς Χρόνια και Σηπιάδα, όπου ευτυχώς λίγη ώρα πριν είχαν εκκενωθεί, όπως και πολλά άλλα χωριά με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανού.

Πιο συγκεκριμένα έχουν εκκενωθεί τα χωριά και οι οικισμοί Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος δήλωσε: «Δίπλα στην Πυροσβεστική δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Δυστυχώς, όμως, έχει ήδη συντελεστεί άλλη μια τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς η φωτιά αποτεφρώνει ένα μοναδικό παρθένο πευκοδάσος».

«Αυτές τις ώρες δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους για να προστατευτούν οι άνθρωποι και να περιοριστεί η καταστροφή στις περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον».

Σύμφωνα με το LamiaReport, έχει ήδη ζητηθεί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ευρύτερη περιοχή, με εισήγηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Από την πρώτη στιγμή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και φυσικά όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ, λόγω της πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Στροφυλλιάς – Ροβιών από το 8ο χλμ μέχρι το 23ο χλμ, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις