Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Άγρια ομορφιά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα – Το ποτάμι που πάγωσε και τα δέντρα που λύγισαν – video

Καιρός: Άγρια ομορφιά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα – Το ποτάμι που πάγωσε και τα δέντρα που λύγισαν – video

Τρίκαλα και Καρδίτσα παραμένουν στην κατάψυξη. Η κακοκαιρία σε πλήρη εξέλιξη…

Με πτώσεις δέντρων ξεκίνησε η 7η ημέρα καιρικών φαινομένων στην πόλη της Καρδίτσας καθώς, ο νομός γενικότερα, βρίσκεται στην δίνη των διαφόρων συστημάτων από την προηγούμενη Πέμπτη.

Ο πάγος και το βάρος του χθεσινού χιονιού αποδείχθηκαν αβάστακτα για κλαριά αλλά και ολόκληρα δέντρα που είτε έσπασαν είτε λύγισαν επικίνδυνα, απαιτώντας την παρέμβαση της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου.

Τιτάνιες μάχες δίνουν οι χειριστές των μηχανημάτων καθαρισμού των δρόμων αυτές τις ημέρες στην Καρδίτσα.

Ειδικά στην περιοχή των αυχένων Τυμπάνου (1600μ.) και Αγίου Νικολάου (1450μ.) η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη αφού ο τεράστια ποσότητα χιονιού που έχει πέσει τα έχει κάνει όλα λευκά σε σημείο να μην διακρίνονται τα όρια του δρόμου.

Εκτός από τα προβλήματα το χιόνι δημιουργεί και μοναδικά σκηνικά στη Θεσσαλία. Όπως για παράδειγμα στη λίμνη Γκιτζή, στο Μικρό Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, μόλις 8 χλμ. από τη πόλη, η οποία πάγωσε λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών και με την ισχυρή χιονόπτωση απέκτησε άγρια ομορφιά…

Μία βαμβακοσυλλεκτική μηχανή την ώρα της σφοδρής χιονόπτωσης σε αγρόκτημα του Μικρού Κεφαλόβρυσου Τρικάλων, μαζεύει βαμβάκι το οποίο είχε παραμείνει με ανοιγμένα τα καρύδια.

Άγνωστο πως ο αγρότης δεν κατάφερε να μαζέψει το βαμβάκι του τις καλές μέρες του Νοεμβρίου και αποφάσισε να το μαζέψει την ώρα που χιόνιζε. Στην άκρη του χωραφιού είχε συγκεντρωθεί το βαμβάκι που πρόλαβε να μαζέψει η μηχανή, αλλά χιονισμένο. Σε κάθε περίπτωση ο αγρότης που δεν είχε μαζέψει πριν το βαμβάκι του, τώρα έγινε ένα με το χιόνι…

Πηγή: trikalavoice.gr, trikalaola.gr, karditsalive.net

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις