Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Καιρός – Δυτική Μακεδονία: Έρχονται χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός – Δυτική Μακεδονία: Έρχονται χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός αλλάζει και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Τα συνεργεία των δήμων βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή…

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Μακεδονίας ενόψει της ψυχρής εισβολής που αναμένεται από αύριο στη Βόρεια Ελλάδα και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου. Ο καιρός θα θυμίζει Χριστούγεννα με μια σειρά από πόλεις, να αναμένεται να ντυθούν από τα χιόνια στα λευκά.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι από αύριο τα χιόνια και η πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν στις ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαος Συλλίρης, «όλα τα μέτρα είναι ενεργοποιημένα, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Οι δήμοι έχουν ενημερωθεί, ενώ υπάρχει πλήρης επάρκεια σε ποσότητα αλατιού στις αποθήκες των εκάστοτε δήμων, αλλά και της Περιφέρειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα στο επαρχιακό, αλλά κυρίως στο εθνικό δίκτυο» κατέληξε ο κ. Συλλίρης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις