Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Εκπληκτικές εικόνες στα χιόνια από τη Λαμία μέχρι τα Τρίκαλα, τη Λάρισα και την Καρδίτσα [pics, video]

Καιρός: Εκπληκτικές εικόνες στα χιόνια από τη Λαμία μέχρι τα Τρίκαλα, τη Λάρισα και την Καρδίτσα [pics, video]

Τα χιόνια έντυσαν περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας στα λευκά. Ο υδράργυρος έκανε βουτιά. Επί ποδός τα συνεργεία των δήμων…

Νωρίτερα από ότι περιμέναμε, έφτασε στην Ευρυτανία και στη συνέχεια στη Φθιώτιδα η «Σοφία». Το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίσθηκε στο Ιόνιο, κινείται με μεγάλη ταχύτητα στην Κεντρική Ελλάδα από τις 06.00 το πρωί, δίνοντας πολύ μεγάλες ποσότητες «βαρύ χιονιού». Xιόνι δηλαδή με υγρασία το οποίο θα γίνει αισθητό ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Αλυσίδες χρειάζονται αυτή την ώρα προς Καρπενήσι, Δομοκό και Μπράλο παρά τα δεκάδες μηχανήματα που ενεργούν. Σε αυτούς τους δρόμους δόθηκε απαγορευτικό από την Τροχαία για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

Χιόνι πέφτει κατά μήκος της Εθνικής Οδού από το ύψος της Μαυρομαντήλα (Διόδια) και μέχρι το Μώλο, χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα. Από τις 8 το πρωί χιονίζει πυκνά και στη Λαμία με τα πρώτα σημάδια να είναι ορατά και μέσα στην πόλη.

Η χιονισμένη Λαμία το πρωί

Σε λευκό κλοιό Τρίκαλα και Καρδίτσα

Ισχυρές χιονοπτώσεις εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες σε όλο το νομό Τρικάλων. Χιονίζει και στα πεδινά, από το ύψος του Παλαιομονάστηρου και πάνω, σε όλα τα ριζά του Κόζιακα και από τη γέφυρα του Μουργκανίου και πάνω, στην περιοχή της Καλαμπάκας (στις εθνικές οδούς για Γιάννενα και Γρεβενά). Το ύψος του χιονιού στα πεδινά τμήματα του Νομού ξεπερνάει τους 10 πόντους.

Ήδη από τις 7 το πρωί άρχισε να χιονίζει και μέσα στις πόλεις της Καλαμπάκας και των Τρικάλων. Ο μηχανισμός της Π.Ε. Τρικάλων είναι επί ποδός, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης συντονίζει προσωπικά από τα ξημερώματα τις ενέργειες σε όλο τον ορεινό όγκο, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι τέσσερις Δήμοι του Νομού.

Έντονη η χιονόπτωση από τις 06.00 το πρωί και στην Καρδίτσα, με τους κατοίκους να βλέπουν από τα παράθυρα των σπιτιών τους, αυτές τις εικόνες…

Το έστρωσε σε Φάρσαλα και Ελασσόνα

Από νωρίς το πρωί χιονίζει σε περιοχές των Φαρσάλων και της Ελασσόνας στο νομό Λάρισας. Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές…

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις