Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Εύβοια: Ελπίζουν σε ένα θαύμα για τον κτηνοτρόφο που αγνοείται

Καιρός – Εύβοια: Ελπίζουν σε ένα θαύμα για τον κτηνοτρόφο που αγνοείται

Από γης και αέρος αναζητείται ο κτηνοτρόφος που αγνοείται στη νότια Εύβοια από χθες (14.10.2021) το μεσημέρι, όταν ειδοποίησε ο ίδιος την πυροσβεστική πως κινδυνεύει.

Περισσότερες από 12 ώρες μετά το αγωνιώδες τηλεφώνημα του κτηνοτρόφου, οι έρευνες στη νότια Εύβοια συνεχίζονται ασταμάτητα και σε αυτές συμμετέχει και ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί κομμάτια από το αυτοκίνητά του, αλλά κανένα ίχνος από εκείνον. Η πόρτα κι άλλα κομμάτια του αυτοκινήτου του αγνοούμενου άνδρα βρέθηκαν αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο που εκτιμάται πως βρισκόταν όταν τηλεφώνησε στην πυροσβεστική, ενώ κομμάτια εντοπίζονται ακόμη κι ένα χιλιόμετρο μακριά! Άνθρωποι που είναι κοντά στις έρευνες εκτιμούν ότι ο κτηνοτρόφος ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά!

Ο άνθρωπος που αγνοείται, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr είναι πρώην εφοριακός, που τα τελευταία έξι χρόνια είχε φτιάξει στη νότια Εύβοια, μια κτηνοτροφική μονάδα. Ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος, που μένει στα Νέα Στύρα, έχει χάσει τη γυναίκα του, ενώ έχει επίσης χάσει και τον έναν του γιο σε ατύχημα.

Ήταν περίπου 16:30 το μεσημέρι της Πέμπτης (14.10.2021), με την κακοκαιρία «Μπάλλος» να σαρώνει την Εύβοια, όταν ο κτηνοτρόφος επικοινώνησε με την πυροσβεστική και ενημέρωσε πως κινδυνεύει. Εξαιτίας του κακού σήματος, δεν μπόρεσε ούτε το όνομά του να πει, όπως αποκάλυψε στο newsit.gr η πρόεδρος της κοινότητας Μεσοχωρίων Μαρία Ρούπα.

«Κατά τις 16:30 χθες το μεσημέρι ειδοποίησε την Πυροσβεστική αλλά δεν πρόλαβε να πει ούτε το όνομά του. Είπε “κινδυνεύω” αλλά ήταν κακό το σήμα στην περιοχή. Αμέσως ξεκίνησαν να ψάχνουν το αυτοκίνητο. Πρέπει να παρασύρθηκε από το νερό του ρέματος κοντά στην περιοχή Τσακαίικα. Τα πρώτα κομμάτια του αυτοκινήτου, τα βρήκαμε 300 έως 400 μέτρα μετά που φαίνεται να βρισκόταν όταν ειδοποίησε την πυροσβεστική. Ο άνθρωπος πρέπει να ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του όταν ειδοποίησε την πυροσβεστική. Ακόμη κι ένα χιλιόμετρο μακριά, εκεί που καταλήγει το ρέμα, βρίσκουμε κομμάτια», τόνισε η κα Ρούπα.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αποστόλου, υπεύθυνος ομάδας διάσωσης Εύβοιας Sar-312, μιλώντας επίσης στο newsit.gr, επίσης εκτίμησε ότι ο κτηνοτρόφος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν παρασύρθηκε. «Εμείς ειδοποιηθήκαμε γύρω στις 10:00 με 10:30 το βράδυ. Πήγαμε στο σημείο και αρχίσαμε να ψάχνουμε στο ρέμα. Εκεί βρήκαμε σε κάποια σημεία του αλλού πόρτες, αλλού ρόδες, αλλού παράθυρα, ενώ συνεχίσαμε να ψάχνουμε έως τις 03:00 τα ξημερώματα όταν σταματήσαμε εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης. Απ’ ό,τι μάθαμε, ο άνθρωπος είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του από τα νερά. Σε λίγη ώρα ξεκινάμε και πάλι να συμμετέχουμε στις έρευνες», επεσήμανε.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις