Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Καιρός – Εύβοια: Χιόνια στα ορεινά – Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Καιρός – Εύβοια: Χιόνια στα ορεινά – Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Ο καιρός αγρίεψε και τα πρώτα χιόνια στην Εύβοια έφτασαν το πρωί της Τρίτης (09/01/2024), όπου ξεκίνησε η ψυχρή εισβολή στα ορεινά της Στενής.

Τσουχτερό είναι το κρύο σήμερα στην Εύβοια καθώς τα περισσότερα βουνά στα ορεινά του Νομού ντύνονται στα λευκά και ο καιρός θυμίζει επιτέλους χειμώνα.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στη Δίρφη και μετά ακολούθησαν και τα ορεινά της Ερέτριας με το βουνό της Αμπουδιώτισσα στη Σέτα να δέχεται την κακοκαιρία.
Χιονίζει στα ορεινά της Εύβοιας και το χιόνι έχει φτάσει τα 5 εκατοστά, χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα στον δρόμο Άνω Στενή – Στρόπωνες.

Σύμφωνα με το evianews η χιονόπτωση είναι πιο έντονη στην κορυφή στην Δίρφη όπου το θερμόμετρο, στις 12:00, έδειξε -2 βαθμούς Κελσίου, όπου επικρατούν και ισχυροί άνεμοι.

Ο καιρός άλλαξε σε όλη την Εύβοια και ήρθε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που συνοδεύτηκε με καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα βουνά της Εύβοιας.

Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε το χιόνι λίγο πριν την θέση Καταφύγιο στον δρόμο Στενής – Στρόπωνες. Ήδη είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην θέση καταφύγιο όπου χιονίζει ασταμάτητα.

Στην πόλη της Χαλκίδας, βρέχει και η θερμοκρασία είναι 8 βαθμοί Κελσίου.
Ετοιμάζεται να ντυθεί στα λευκά και η Σέτα. Η Σέτα, αποτελεί τον υψηλότερο οικισμό της Εύβοιας, αφού είναι χτισμένη σε υψόμετρο 740 μέτρων.

Αυτή την στιγμή ρίχνει χιόνι χωρίς να το στρώνει με τους κάτοικους του χωριού να έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και σχεδόν πάντα βγαίνουν νικητές!

Ποιος δρόμος είναι κλειστός στην Εύβοια

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία, στον δρόμο Χαλκίδας-Αιδηψού, στην περιοχή του Αγίου αλλά είναι απαραίτητο να έχουν οι οδηγοί μαζί τους αλυσίδες μιας και είναι υποχρεωτικό.

Η μάχη με τον χιονιά στην Εύβοια

Στην κορυφή της Δίρφυς θα δώσουν την πιο δύσκολη μάχη τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Υπάρχει ένας μίνι συναγερμός μιας και είναι οι πρώτες περιοχές στην Εύβοια που δέχονται τον χιονιά.

Έντονη είναι τις τελευταίες ώρες η χιονόπτωση σε περιοχές της Εύβοιας και ειδικά στον Άγιο και στην Δίρφη. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να διαρκέσουν για αρκετές μέρες.

Μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων κρατούν ανοικτό το οδικό δίκτυο στον Άγιο και στους Στρόπωνες.

Αυτά τα σημεία του οδικού δικτύου κλείνουν συνήθως με τα πρώτα χιόνια και οι οδηγοί είναι καλό να έχουν μαζί τους αλυσίδες μιας και είναι υποχρεωτικές από τον νόμο.

Μανιασμένα κύματα σκέπασαν παραλιακό δρόμο

Σύμφωνα με το evima η θάλασσα έγινε… ένα με τον δρόμο στο Στόμιο Οξυλίθου στην Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή. Τα κύματα «βγήκαν» στον δρόμο και παρέσυραν τμήματα των κατασκευών που βρίσκονται στην παραλία.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς που περνούν από τον παραλιακό δρόμο Στόμιο – Πλατάνα.

Πριν από λίγο έγινε αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον κεντρικό δρόμο Πλατάνας – Στομίου από μηχάνημα του δήμου Κύμης Αλιβερίου λόγω της ισχυρής θαλασσοταραχής.

Επίσης προβλήματα υπήρξαν στον κεντρικό δρόμο πλησίον Λιμεναρχείου Κύμης, καθώς είχαν πέσει κλαριά δέντρων στο δρόμο. Και εκεί μηχάνημα του Δήμου καθάρισε το δρόμο και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

«Είμαστε σε ετοιμότητα για άμεση αποκατάσταση σε οτιδήποτε προκύψει όλο το 24ωρο», δήλωσε στο evima.gr ο αντιδήμαρχος Κύμης Αργύρης Πάφρας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις