Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός: Φούσκωσαν τα ποτάμια στην Κρήτη! Κλειστοί δρόμοι από καθιζήσεις και κατολισθήσεις – video

Καιρός: Φούσκωσαν τα ποτάμια στην Κρήτη! Κλειστοί δρόμοι από καθιζήσεις και κατολισθήσεις – video

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει ο καιρός στην Κρήτη καθώς η έντονη βροχόπτωση έχει φουσκώσει τα ποτάμια και έχει προκαλέσει ζημιές στους δρόμους

Μάλιστα με απόφαση της Περιφέρειας στην Κρήτη ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών περίπου θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας λόγω καθιζήσεων ενώ κλειστοί δρόμοι υπάρχουν και στον δήμο Βιάννου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από τα ξημερώματα την Κρήτη έχουον προκαλέσει πολλά προβλήματα στον Δήμο Βιάννου λόγω κατολισθήσεων βράχων και φερτών υλικών τόσο στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο. Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν από το πρωί για την αποκατάσταση των ζημιών.

Μάλιστα η πολιτική προστασία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην Κρήτη αποφάσισε το κλείσιμο των παρακάτω οδών.

Δημοτική οδός από Κερατόκαμπο προς Άρβη
Δημοτική οδός από  Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα
Η γέφυρα στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο
Από Τέρτσα προς Μύρτος

Ακόμη σύμφωνα με το e-kriti ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είναι οδηγοί που κινούνται τόσο στο επαρχιακό όσο στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Βιάννου λόγο συνεχών καταπτώσεων από βράχους και χώματα. Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν ήδη στο οδικό δίκτυο που καταγράφονται τα προβλήματα.

Κλειστή η γέφυρα του Αναποδάρη

Ο Αναποδάρης έχει υπερχειλίσει και η δημοτική αρχή Αρχανών Αστερουσίων έκλεισε τη γέφυρα στην Καλυβιανή, ενώ σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο υπάρχουν φερτά υλικά και πέτρες. Κλειστός ο δρόμος από Καλύβια προς Μέσοχωριό και από Λιγόρτυνος προς Μεσοχωριό στο Κεφαλάδω.

 

 

“Έχουν φράξει ρέματα”

Ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων, Εμμανουήλ Κοκοσάλης μίλησε στο newsit και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος από την κακοκαιρία καθώς και στα μέτρα για να τα αντιμετωπίσει.

“Έχουμε προβλήματα νότια του δήμου μας. Έχουν πέσει πάρα πολλά χιλιοστά νερού, με αποτέλεσμα να έχουν φράξει ποτάμια και ρέματα. Έχουμε θέματα με κάποιες διαβάσεις τις οποίες έχουμε κλείσει, για να μην υπάρξουν προβλήματα σαν και αυτά που υπήρξαν στο παρελθόν, όπως πριν δυο-τρεις μήνες που χάσαμε τέσσερις ανθρώπους, εδώ στην Κρήτη. Το νερό από τη βροχή ήταν πάρα πολύ, 110 χιλιοστά νερού έπεσαν μέσα σε τέσσερις ώρες. Πλημμύρισαν όλα τα ρέματα, όλοι οι ποταμοί και τα νερά έχουν περάσει πάνω από τους δρόμους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και διερχόμενα οχήματα. Για αυτό είμαστε εδώ, για να τους προειδοποιούμε. Ταυτόχρονα, είχαμε και πάρα πολλές καταπτώσεις σε δρόμους.

Έχουμε κατεβάσει τα μηχανήματα του δήμου και προσπαθούμε να ανοίξουμε τις κεντρικές αρτηρίες που οδηγούν στα χωριά. Φαντάζομαι ότι θα υπάρξουν και θα φανούν τις επόμενες ημέρες πολλά προβλήματα και σε αγροτικές περιουσίες, ενώ, ταυτόχρονα, το αγροτικό δίκτυο θα έχει πολύ σοβαρές ζημιές. Έχουν σπάσει δίκτυα υδρευτικά, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει οικισμοί από νερό. Και εμείς δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να αποκαταστήσουμε τη ζημιά, πρέπει να πέσει η στάθμη του νερού, ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές.

Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά στους αγροτικούς δρόμους, στους επαρχιακούς δρόμους που συνδέουν οικισμό με οικισμό και εκεί υπάρχουν προβλήματα αλλά προσπαθούμε με μηχανήματα να τα αποκαταστήσουμε και να δώσουμε πρόσβαση προς όλα τα δημοτικά μας διαμερίσματα. Ταυτόχρονα, συνεχίζει να βρέχει, δε σταματάει και φοβόμαστε τη νύχτα μήπως δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα.Ενημερώνουμε τον κόσμο, όσο μπορούμε. Η αστυνομία και η πυροσβεστική είναι επί ποδός για να αποφύγουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Προς το παρόν, αν εξαιρέσουμε ένα περιστατικό με ένα αυτοκίνητο που έμεινε μέσα στο νερό, αλλά δεν κινδύνευσαν οι άνθρωποι που ήταν μέσα, δεν έχουμε άλλο πρόβλημα με θέμα ανθρώπινης ζωής και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς”.

 

Πολύ νερό στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ρεπορτάζ: Εύη Κουλοχέρη

Με πληροφορίες από e-kriti

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις