Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καιρός – Ηλεία: Ο «Μπάλλος» σάρωσε στο πέρασμά του και οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες

Καιρός – Ηλεία: Ο «Μπάλλος» σάρωσε στο πέρασμά του και οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες

Η Ηλεία μετράει τις πληγές της από την κακοκαιρία «Μπάλλος» και οι καταστροφές σε πολλές περιοχές του νομού είναι ανυπολόγιστες.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες, υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν, ζώα σε αγροτικές περιοχές πνίγηκαν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά τις ομάδες της Πολιτικής Προστασίας των δήμων στην Ηλεία να δίνουν ολονύχτια «μάχη» (που συνεχίζεται ακόμα) με τα νερά σύμφωνα με το ilia.news.

Μεγάλες καταστροφές σε Αμαλιάδα και Κουρούτα

Ένα… με τη θάλασσα έγινε η ευρύτερη περιοχή της Κουρούτας αφού δρόμοι και σπίτια «βούλιαξαν» από τα νερά της βροχής που ξεκίνησε στις 11 περίπου το βράδυ και κράτησε μέχρι το πρωί.

Η οδική σύνδεση Αμαλιάδας – Κουρούτας «κόπηκε» αργά το βράδυ της Πέμπτης αφού οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει. Χωράφια και οικόπεδα έχουν μετατραπεί σε λίμνες ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας δεν έχει σταματήσει να λαμβάνει κλήσεις για την άντληση νερών από τα πλημμυρισμένα σπίτια της Κουρούτας.

Ο Ιππικός Όμιλος «βούλιαξε» και υπέστη τεράστιες καταστροφές, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας και της Κουρούτας.

Ο όγκος του νερού της βροχής ήταν τεράστιος. Τα κανάλια, άλλα ακαθάριστα, άλλα μπαζωμένα, άλλα μικρά για τόσο νερό, δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν τόσα νερά, με την περιοχή της Αμαλιάδας μάλιστα να συγκαταλέγεται στη λίστα των περιοχών που δέχθηκαν τον μεγαλύτερο όγκο βροχής. Η καταγραφή των ζημιών μόλις ξεκίνησε αλλά η εικόνα… είναι ήδη απελπιστική.

«Βούλιαξαν» στα νερά Λεχαινά και Μυρσίνη!

Πλημμυρισμένη είναι και η ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών και της Μυρσίνης. Στη Μυρσίνη πλημμύρισε όλο το χωριό, με αποτέλεσμα καταστροφές σε δεκάδες σπίτια.

Τεράστιες είναι και οι καταστροφές σε θερμοκήπια και αγροτικές καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις