Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Ιωάννινα: Διακοπές στην ηλεκτροδότηση και σοβαρές ζημιές άφησε πίσω η σφοδρή νεροποντή

Καιρός – Ιωάννινα: Διακοπές στην  ηλεκτροδότηση και σοβαρές ζημιές άφησε πίσω η σφοδρή νεροποντή

Αγριεμένος ο καιρός στα Ιωάννινα «χτύπησε» τόσο την πόλη όσο και χωριά της περιοχής. Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα ορεινά του νομού, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα.

Ωστόσο ο καιρός έδειξε τα δόντια του με έντονη νεροποντή στα Ιωάννινα όπου  καταγράφονται εκτεταμένα προβλήματα κατολισθήσεων. Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί 15 μηχανήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταπτώσεις βράχων, κυρίως στις περιοχές του Μετσόβου, των Τζουμέρκων, της Κόνιτσας και του Ζαγορίου.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, στα Ιωάννινα, ο δυνατός αέρας που χτύπησε την περιοχή της Παραμυθιάς, ειδικά στις κοινότητες Αγοράς, Σκανδάλου, Γλυκής, και Ποταμιάς είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε στέγες, φράχτες και καμινάδες σπιτιών.

Σε τυροκομείο της περιοχής προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτήριο, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερών 3 στάβλοι.

Δέντρα και κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ έπεσαν στη Γλυκή και στην Ποταμιά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Συνεργεία του Δήμου Σουλίου και της ΔΕΗ με τη συνδρομή της αστυνομίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Η πυροσβεστική παρενέβη σε περισσότερες από 20 περιπτώσεις για να απομακρύνει δέντρα και άλλα αντικείμενα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις