Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Κακοκαιρία: Χωρίς νερό περιοχές στη Θεσσαλονίκη – Σοβαρά προβλήματα σε Χαλκιδική και Θάσο

Καιρός – Κακοκαιρία: Χωρίς νερό περιοχές στη Θεσσαλονίκη – Σοβαρά προβλήματα σε Χαλκιδική και Θάσο

Η κακοκαιρία συνεχίζει να χτυπάει τη χώρα και τα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές, διαδέχονται το ένα το άλλο. Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Χαλκιδική, βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού…

Χωρίς νερό έχουν μείνει καταναλωτές στον δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας προβλημάτων που προκλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή. Η διακοπή υδροδότησης σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και μέχρι αυτήν την ώρα, αρκετοί κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού δεν έχουν νερό στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Θερμαϊκού εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την πολύωρη, όπως λέει, καθυστέρηση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

Εν  τω μεταξύ, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν αργά χθες το βράδυ στη Χαλκιδική εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα έμειναν η Ιερισσός, τα Νέα Ρόδα και η Ουρανούπολη στον δήμο Αριστοτέλη, καθώς και η Συκιά και ο Νέος Μαρμαράς, στον δήμο Σιθωνίας. Αναφορές για προβλήματα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες και για περισσότερες από 20 ώρες έγιναν σε Σαρτή, Καλαμίτσι και Πόρτο Κουφό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στον απεγκλωβισμό γυναίκας από ισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο, ενώ δέχτηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από την ίδια περιοχή και επενέβη σε τέσσερις περιπτώσεις.

Στις Σέρρες, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πτώσεις δέντρων, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ίσχυε, αναβαθμίστηκε την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, το οποίο θα ισχύει μέχρι την Παρασκευή 26-08-2022 για τις περισσότερες περιοχές της χώρας και προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις