Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Καταστροφές σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Χανιά – Νέες εικόνες από το πέρασμα της κακοκαιρίας [pics, video]

Καιρός: Καταστροφές σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Χανιά – Νέες εικόνες από το πέρασμα της κακοκαιρίας [pics, video]

H “Βικτώρια” δοκιμάζει τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη. Τα προβλήματα αυξάνονται.
Απελπισία για κατοίκους στην Κεφαλονιά που δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους.
Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι χωριού στα Χανιά από την κατάρρευση διάβασης σε ποταμό.
Δραματικός απεγκλωβισμός στην Κέρκυρα. Χάους στους δρόμους από τις πλημμύρες.

Ο καιρός δείχνει τα δόντια του και η κακοκαιρία «Βικτώρια» σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Στην Κεφαλονιά, η δύσκολη μέρα που ξημέρωσε για τους κατοίκους στο Νυφί, έδειξε τα προβλήματα.

Όπως βλέπετε και στις εικόνες, τα φερτά υλικά και οι πέτρες μπήκαν μέσα στο χωριό, έκλεισαν τους δρόμους και προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.

Είναι χαρακτηριστικό, πως σε πολλά σπίτια όπως αυτά που βλέπουμε παρακάτω, οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν ούτε στα μπαλκόνια. Όλοι καλούνται να αντιμετωπίσουν την ίδια κατάσταση, περίπου ένα μήνα μετά την τελευταία πλημμύρα στις 5 Οκτωβρίου.

Απελπιστική η κατάσταση και στην Αγία Ευφημία. είναι η τρίτη φορά που επαλαμβάνεται το συμβάν σε διάστημα ενός μήνα με τους κατοίκους να είναι εξαγριωμένοι με την κατάσταση, απαιτώντας άμεσα τουλάχιστον προσωρινή λύση να ανακόψει το πρόβλημα.

Gepostet von Τάσος Γερασίμου Καβαλλιεράτος am Dienstag, 12. November 2019

Πλημμύρες και προβλήματα στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αφού από το μεσημέρι της Τρίτης άνοιξαν οι ουρανοί και άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς! Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί, ενώ κορμοί δέντρων έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Η «Βικτώρια» προκάλεσε και σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, σήμερα Τετάρτη (12.11.2019) αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του νησιού. Την απόφαση πήραν οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση.

Κατέρρευσε διάβαση στα Χανιά

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τα Χανιά, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.

Στην περιοχή «Αλικιανός» του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα, ενώ από τον δήμο συνιστάται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.

Όπως βλέπουμε στο επόμενο βίντεο, η έντονη βροχόπτωση έχει αποκολλήσει την πρόχειρη διάβαση στον Κερίτη γεγονός που έχει διακόψει πλήρως την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο.

Ως γνωστόν, στην πρόσφατη “θεομηνία” (στις αρχές του 2019) στα Χανιά, η ιστορική γέφυρα του Κερίτη είχε καταστραφεί και οι κάτοικοι του Αλικιανού είχαν κατασκευάσει μια πρόχειρη διάβαση για να διευκολύνει τη διέλευση τους από τον Αλικιανό προς τα Χανιά.

Αποκόπηκε και πάλι ο Αλικιανός – Παρασύρθηκε η πρόχειρη διάβαση στον Κερίτη

Αποκόπηκε και πάλι ο Αλικιανός – Παρασύρθηκε η πρόχειρη διάβαση στον Κερίτη

Gepostet von Flashnews.gr am Dienstag, 12. November 2019

Το πέρασμα της κακοκαιρίας στο Ρέθυμνο

Ισχυρή βροχόπτωση επικρατεί από αργά χθες το βράδυ στο μεγαλύτερο τμήμα του Νομού Ρεθύμνης, χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις αστικές περιοχές, τον Βόρειο Οδικό Άξονα και το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σήμερα, από τις 6:00 έως τις 7:30, η βροχόπτωση ήταν τόσο ισχυρή, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Ρεθύμνου από και προς Χανιά, γινόταν με πολύ μεγάλη δυσκολία. Στην περιοχή του Καβρού Γεωργιούπολης υπήρξε χαλαζόπτωση, η οποία δημιούργησε προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Η βροχόπτωση συνεχίζεται μέχρι και αυτήν την ώρα, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί περαιτέρω προβλήματα.

Στα Μυριοκέφαλα του Δήμου Ρεθύμνης έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις σε πρανή και υπερχείλιση του ποταμού και έχει κλείσει το ένα ρεύμα του επαρχιακού δικτύου. Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης, Δημήτρης Λελεδάκης, καλεί μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων τους διερχόμενους οδηγούς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν -εάν έχουν επιλογή διέλευσης- τα σημεία όπου υπάρχουν μικροί χείμαρροι και κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, το κύμα κακοκαιρίας πλήττει κυρίως τα Χανιά και λιγότερο το Ρέθυμνο, χωρίς μέχρι αυτήν την ώρα να έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα ή να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: inkefalonia.gr, flashnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις