Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Καιρός – Κρήτη: Ένας άνδρας νεκρός στο Ηράκλειο, παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του – Πληροφορίες για αγνοούμενους

Καιρός – Κρήτη: Ένας άνδρας νεκρός στο Ηράκλειο, παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του – Πληροφορίες για αγνοούμενους
creta24.gr

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από ορμητικά νερά σε δρόμο της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο, ενώ η κακοκαιρία συνεχίζει να σφυροκοπά από το βράδυ της Παρασκευής όλο το νησί. Πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη δύο άνθρωποι αγνοούνται.

Ο άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό του στην Αγία Πελαγία στο Ηράκλειο, όταν εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του εν μέσω κακοκαιρίας.

Το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει και ο άνδρας να χάσει τη ζωή του. Πρόκειται για έναν άνδρα 50 ετών.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε από την σύζυγό του, που δεν είχε νέα του από τη στιγμή που ξέσπασε η σφοδρή καταιγίδα. Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης ο άνδρας εντοπίστηκε από δύτες εκτός του οχήματος…

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Αγία Πελαγία έχει παρασυρθεί ακόμη ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε οικογένεια τουριστών. Η γυναίκα διασώθηκε από την παραλία με τη βοήθεια κατοίκων και της πυροσβεστικής. Δύτες της ΕΜΑΚ ψάχνουν πλέον μέσα στη θάλασσα για αγνοούμενους…

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην παραλία της Αγίας Πελαγίας έχουν παρασυρθεί τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα και φερτά υλικά. Σε αυτό το σημείο βρέθηκε ζωντανή η γυναίκα, ενώ στην ίδια παραλία εντοπίστηκε νεκρός ο άνδρας.

Οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ και των λοιπών πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζονται, αλλά στο σημείο επικρατεί θαλασσοταραχή.

Το αυτοκίνητο από το οποίο διασώθηκε η γυναίκα:

Στην Αγία Πελαγία έχουν πλημμυρίσει καταστήματα, ισόγεια και υπόγεια σπιτιών από το μεγάλο όγκο νερού που πέφτει στην περιοχή.

Δεν εστάλη μήνυμα 112

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σημείωσε πως δεν είχε σταλεί μήνυμα προειδοποίησης από το 112, ώστε οι κάτοικοι να είναι σε επαγρύπνηση.

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε πως όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ξέσπασε δυνατή βροχή που διήρκησε περίπου 20 λεπτά. Τα λεπτά αυτά ήταν αρκετά ώστε οι δρόμοι να μετατραπούν σε χειμάρρους και αυτοκίνητα να παρασυρθούν μέχρι τη θάλασσα… 

 

Σημειώνεται πως από το βράδυ της Παρασκευής βρέχει σε όλη την Κρήτη, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου είχαν παρουσιαστεί και τα πρώτα προβλήματα. Ωστόσο, η κακοκαιρία εντάθηκε μέσα σε λίγη ώρα με τραγικά αποτελέσματα. 

Εικόνες σοκ στην Λυγαριά

Στη Λυγαριά δεκάδες αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί μέχρι τη θάλασσα…

 

Η πορεία της κακοκαιρίας

Σημειώνεται πως η ένταση της κακοκαιρίας έπιασε εξαπίνης τους μετεωρολόγους καθώς η πρόγνωση του καιρού δεν ανέφερε φαινόμενα τέτοιας έντασης στην Κρήτη. Πλέον η κακοκαιρία μετακινείται ανατολικά προ Λασίθι, Κάσο και Κάρπαθο, ενώ ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ.

 

Έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων

Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζιου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το οδικό δίκτυο, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό Άξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις.

Στα σημεία που εντοπίζονται προβλήματα βρίσκονται ήδη κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών. Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι σε πολλά σημεία η κυκλοφορία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Λόγω έντονης βροχόπτωσης που επικρατεί στις Τοπικές Κοινότητες Αγίας Πελαγίας και Παλαιόκαστρου του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο, από τις οποίες προκλήθηκε συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την κίνηση και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση».

Με πληροφορίες από cretapost.gr, creta24.gr, neakriti.gr, ekriti.gr, flashnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις