Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Κρήτη: Κρουαζιερόπλοιο έδεσε εκτάκτως στην Σούδα λόγω θυελλωδών ανέμων

Καιρός – Κρήτη: Κρουαζιερόπλοιο έδεσε εκτάκτως στην Σούδα λόγω θυελλωδών ανέμων

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε εκτάκτως σήμερα το πρωϊ, το κρουαζιερόπλοιο «Viking Saturn», λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Κρήτη

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Λιμενικής Επιτροπής νομού Χανίων ,Δημήτρης Βιριράκης, το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει συνολικά 898 επιβάτες και αναμένεται να αναχωρήσει από την Σούδα στις 4 το απόγευμα.

Το δεύτερο και εντονότερο κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται σήμερα από το μεσημέρι και μετά τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, αφού όπως είπε θα είναι εντονότερη η διαταραχή γιατί η ψυχρή αέρια μάζα που τη συνοδεύει έχει χαρακτηριστικά πάρα πολύ έντονης ψυχρότητας.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει και πάλι βροχές που θα έχουν κατά τόπους έντονο χαρακτήρα. Εκτιμάται ότι μπορούμε και πάλι να δούμε καταιγίδες οι οποίες βέβαια σε αυτή την φάση δεν είναι ό,τι καλύτερο, καθώς μπορεί να έχουν και χαλαζόπτωση». Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, όπως μας ανέφερε ο κ. Λέκκας, από σήμερα μετά το μεσημέρι, πέρα από τις βροχοπτώσεις το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι χιονοπτώσεις οι οποίες ενώ θα ξεκινήσουν από τα 1.200 μέτρα σταδιακά και προς το βράδυ και την Τρίτη τα υψόμετρα αυτά θα είναι και χαμηλότερα καθώς αναμένεται να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.

Όσον αφορά την χθεσινή κακοκαιρία στη Δυτική Κρήτη καταγράφηκαν τα υψηλότερα ύψη βροχής. Στο κέντρο των Χανίων ως χθες το απόγευμα είχαν καταγραφεί 57 χιλιοστά βροχής, στη Σούδα 49 χιλιοστά, 40 στον Πλατανιά, 53 στα Νεροκούρου, 49 στα Ασκύφου και 40 στην Ασή Γωνιά και στην Αγιά 36 χιλιοστά. Όπως σημείωσε ο κ. Λέκκας πρόκειται για πολύ καλά ύψη βροχής ενώ όσον αφορά την θερμοκρασία, το θερμόμετρο έδειξε κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της Κρήτης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις