Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Κρήτη: Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Καιρός – Κρήτη: Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας καλούνται όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της Περιφέρειας Κρήτης ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», η οποία αναμένεται να φέρει χιόνια και τσουχτερό κρύο σε όλη την Ελλάδα.

Η ΕΜΥ εξέδωσε νωρίτερα σήμερα (3.2.2023) έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» και η Πολιτική Προστασία Κρήτης καλεί όλες τις υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της Περιφέρειας να είναι σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Οι πολίτες ενημερώνονται ότι η έλευση του καιρικού συστήματος «Μπάρμπαρα», με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον ισχυρό παγετό, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, καθώς και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 με 9 Μποφόρ στα πελάγη, θα επηρεάσει την Κρήτη από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Εκτός από την Πολιτική Προστασία, καλούνται και οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις