Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Λαμία: Η κακοκαιρία «Διομήδης» έφερε 50 πόντους χιόνι στα ορεινά χωριά

Καιρός – Λαμία: Η κακοκαιρία «Διομήδης» έφερε 50 πόντους χιόνι στα ορεινά χωριά
Φωτογραφία lamiareport.gr

Με 50 πόντους χιόνι ξημέρωσε σήμερα Τετάρτη (12.1.2022) στα ορεινά χωριά της Υπάτης στη Λαμία καθώς η κακοκαιρία «Διομήδης» συνεχίζει την επέλασή της και προκαλεί ισχυρές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τα ημιορεινά και ορεινά χωριά της Υπάτης στη Λαμία έχουν ντυθεί στα λευκά με 50 πόντους χιόνι ενώ άλλα χωριά όπως το Καλαμάκι και η Παύλιανη ξημέρωσαν με 20 πόντους χιόνι λόγω της κακοκαιρίας.

Μάλιστα, τις επόμενες ώρες αναμένονται χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα και τα συνεργεία έχουν ήδη πιάσει δουλειά για να καθαρίζουν τους δρόμους ώστε να μην αποκλειστούν τα χωριά.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Ξεφλούδας, εφιστά την προσοχή των πολιτών, λέγοντας ότι « οι δημότες παρακαλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά γιατί τα καιρικά φαινόμενα θα επιδεινωθούν τις επόμενες ώρες και θα υπάρχει παγετός…».

Το λευκό τοπίο σήμερα το πρωί στην Καστανιά Υπάτης είναι μοναδικό, όπως και στο Λυχνό, με το χιόνι να έχει καλύψει τα πάντα και να συνθέτει το χειμωνιάτικο σκηνικό.

Σύμφωνα με το mag24.gr, ο Σπερχειός ποταμός υπερχείλισε και σκέπασε τον δρόμο Λαμίας Γοργοποτάμου κοντά στον Φραντζόμυλο. Η τροχαία έκλεισε το δρόμο τα ξημερώματα. Αυτήν την ώρα ο ποταμός παραμένει στα όριά του και ο δρόμος άνοιξε και πάλι αλλά δεν αποκλείεται να κλείσει ξανά.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις