Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Λήμνος: Εικόνες από τις καταστροφές που έφερε στη Μύρινα η κακοκαιρία Bettina

Καιρός – Λήμνος: Εικόνες από τις καταστροφές που έφερε στη Μύρινα η κακοκαιρία Bettina

Η Λήμνος μετάει τις πληγές που άφησε η κακοκαιρία Bettina. Ο καιρός στο νησί άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, με τις καταστροφές να ξεκινούν από τη Μύρινα και να επεκτείνονται σε άλλες περιοχές…

Η Λήμνος κάνει τον απολογισμό μετά την κακοκαιρία Bettina που χτύπησε το νησί. Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν καταστροφές στη Μύρινα και όχι μόνο. Ο καιρός έδειξε τα δόντια του, με τα συνεργεία του δήμου, να προσπαθούν από το βράδυ του Σαββάτου να επαναφέρουν την ομαλότητα. Πλάκες πεζοδρομίων ξηλώθηκαν, παιδικές χαρές είναι πλέον ακατάλληλες για παιχνίδι με εγκαταστάσεις επιχειρήσεων να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Με μεγάλη σφοδρότητα τελικά έπληξε την Λήμνο η κακοκαιρία Bettina. Πιο συγκεκριμένα χθες το βράδυ (25-11-2023) ξεκίνησε αρχικά να εκδηλώνεται με θυελλώδεις ανέμους που έφτασαν αλλά και ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ αρχικά Νοτίων διευθύνσεων. Όμως κατά την διάρκεια της νύχτας έγιναν Βόρειοι με την ίδια ακριβώς ένταση ενώ ταυτόχρονα ξέσπασε και ισχυρή καταιγίδα σε ολόκληρο το νησί.

Ήταν τόσο ισχυρή η ταχύτητα του ανέμου που στην κυριολεξία η θάλασσα βγήκε στην στεριά της παραλιακής του Ρωμεϊκου γιαλού προκαλώντας πολύ μεγάλες ζημιές. Σε πολλά σημεία ξήλωσε πλάκες πεζοδρομίων και άνοιξε τρύπες μεγάλων διαστάσεων σε κάποια από τα παραλιακά καταστήματα, όπου το καλοκαίρι είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο του νησιού.

Στην περιοχή έστειλε άμεσα μηχανήματα ο Δήμος Λήμνου για την διάνοιξη των δρόμων, με τις περιπολίες της τροχαίας να συνεχίζονται. Δείτε παρακάτω εικόνες του limnoslive.gr από τις καταστροφές στην Λήμνο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις