Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Καιρός: “Μάχη” με τον παγετό σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ανοικτό είναι το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του νομού Τρικάλων, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, κ. Χρήστος Μιχαλάκης, προσθέτοντας πως 30 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, δίνουν “μάχη” σε θερμοκρασίες μέχρι και -17 βαθμούς Κελσίου, προκειμένου να παραμείνουν χωρίς προβλήματα ελεύθεροι οι δρόμοι από τον παγετό.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη πάνω από 1200 μέτρα υψόμετρο.

Στο νομό Καρδίτσας, όπως τονίζει,επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος, το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο είναι ανοικτό, ενώ 40 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας συνδράμουν στη μάχη κατά του παγετού.

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται πάνω από 1500 μέτρο στον αυχένα Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου.

Πάγωσε και η Λάρισα – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Μέσα στον πάγο βρίσκεται η Λάρισα, καθώς η θερμοκρασία στην πόλη έφτασε τους -7 βαθμούς Κελσίου. Το υπερβολικό κρύο αναμένεται να συνεχιστεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Οι δρόμοι παραμένουν παγωμένοι και η θερμοκρασία είναι “κολλημένη” κάτω από το μηδέν.

 

Στην πόλη της Λάρισας ρίχτηκαν χθες περίπου 100 τόνοι αλάτι, ενώ μηχανήματα της Περιφέρειας συνεχίζουν και σήμερα να προχωρούν σε ανοίγματα δρόμων στα ορεινά όπου υπάρχει και χιονόπτωση.

Την ίδια στιγμή, τις πρωινές ώρες διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στην επαρχιακή οδό Ελάφου – Σκλήθρου Αγιάς Λάρισας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται σχεδόν σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού, όπως είναι της Αγιάς, της Ελασσόνας, των Φαρσάλων, της Ραψάνης, κτλ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε