Τετάρτη, 8 Μαΐ
24oC Αθήνα

Καιρός: Στα λευκά η Λέσβος και η Χίος! Κυκλοφορούν με αλυσίδες

ΦΩΤΟ από lesvospost
ΦΩΤΟ από lesvospost

Εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται, από νωρίς σήμερα το πρωί, για να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, ιδιαίτερα τις προσβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ενέργειας και ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας του Δήμου Λέσβου, Νίκο Καρασάββα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται πυρετωδώς για να ανοίξουν το δρόμο προς το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης που βρίσκεται μέσα στην πόλη.

Σε όλη τη Λέσβο χιονίζει από τις 4 το πρωί. Αποτέλεσμα να ‘το στρώσει’ απ’ άκρη σ’ άκρη από το λιμάνι της Μυτιλήνης στα ανατολικά μέχρι το λιμάνι του Σιγρίου στο δυτικό άκρο του νησιού.

Αποκλεισμένα είναι αυτή την ώρα είναι τα περισσότερα από τα χωριά. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες γίνεται έκκληση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις του πληθυσμού, που έτσι κι αλλιώς δεν ξέρει από χιόνια. Ας σημειωθεί ότι έντονη χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης δεν είχε υπάρξει ξανά τα τελευταία 20 χρόνια.

Με αλυσίδες τα αυτοκίνητα σε Λέσβο και Χίο!

Από τη γενική αστυνομική διεύθυνση βορείου Αιγαίου ανακοινώθηκε η κατάσταση του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου, ανά διεύθυνση αστυνομίας εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού, η κατάσταση αυτή έχει ως εξής:

Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, γίνεται υποχρεωτικά μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού.

Όπως έγινε γνωστό τα οχήματα τα οποία θα εντοπίζονται από τις αστυνομικές Αρχές, να κινούνται στο οδικό δίκτυο χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, θα ακινητοποιούνται κατά περίπτωση, με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και τη διευκόλυνση των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Το στάδιο της Μυτιλήνης καλύφθηκε με χιόνι - ΦΩΤΟ LesvosPost

Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, γίνεται υποχρεωτικά μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

– Στην επαρχιακή οδό Χίου – Αυγωνύμων, στο ύψος της περιοχής του Προβατά.
– Στην επαρχιακή οδό Χίου – Καρδαμύλων, από το ύψος του χωριού – Συκιάδα έως την περιοχή των Καρδαμύλων.
– Στην επαρχιακή οδό Χίου – Βολισσού, από το ύψος του χωριού Αίπος έως την περιοχή της Βολισσού.
– Στην επαρχιακή οδό Λαγκάδας – Πυτιού.
– Στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Τέλος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, LesvosPost

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε