Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Μήδεια: Νεκρός 56χρονος στην Κρήτη – Πρώτο θύμα της κακοκαιρίας

Καιρός – Μήδεια: Νεκρός 56χρονος στην Κρήτη – Πρώτο θύμα της κακοκαιρίας
φωτογραφία cretalive.gr

Στο Λασίθι καταγράφεται το πρώτο θύμα της κακοκαιρία «Μήδεια». Τον βρήκαν έξω από το μαντρί του. Ο χιονιάς σφυροκοπά άγρια την Κρήτη.

Νεκρός εντοπίστηκε άντρας στην Κρήτη έξω από το μαντρί του, και πρόκειται επί της ουσίας για το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» που πλήττει τη χώρα μας με ανελέητο χιόνι και παγετό.

Ο άνδρας βρέθηκε στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασθίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ekriti.gr, πρόκειται για έναν 56χρονο άνδρα ο οποίος πιθανότατα έχει υποστεί ανακοπή καρδιάς και σύμφωνα με μαρτυρία ανθρώπου που ήταν μαζί του και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, ο 56χρονος δεν αναπνέει.

Στο σημείο μεταβαίνει το ΕΚΑΒ αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς στην περιοχή το χιόνι είναι πολύ και η πρόσβαση του ασθενοφόρου δύσκολη.

Στα λευκά όλη η Κρήτη

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές στην Κρήτη, καθώς επέλαση της κακοκαιρίας “Μήδεια” συνεχίζεται με πυκνές χιονοπτώσεις, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις βοριάδες

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου εφιστά την αυξημένη προσοχή των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου με την κίνηση των οχημάτων να γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ μηχανήματα συνέχιζαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας να διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούνς, και να μην διακοπέι η πρόσβαση στον ορεινό Δήμο.

Όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, διακοπή ρεύματος σημειώθηκε σε όλο το νότιο τμήμα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, από τον Άγιο Κωνσταντίνο έως το Κάτω Μετόχι.

Έχουν ειδοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση.

Το δίκτυο στο Μαρμακετων επιδιορθώθηκε στις 2:10 πμ.

Mεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε χθες λίγο πριν την Παναγία Κερά με αποκόλληση μεγάλων βράχων από το βουνό.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις Δημοτικές οδούς του Δήμου Ανωγείων ενώ διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων έχουμε στη Δημοτική οδό Σπηλίου – Γερακαρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου και στη Δημοτική οδό Αρκαδίου – Καλογέρου του Δήμου Αμαρίου.

Στα Χανιά, σε τρία σημεία του οδικού δικτύου της Δυτικής Κρήτης εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς, λόγω των χιονοπτώσεων, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον Δήμο Πλατανιά από την περιοχή Λάκκων προς Ομαλό και στον Δήμο Σφακίων από την περιοχή Κράπη προς Χώρα Σφακίων.

Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από την περιοχή Φλώρια προς Παλαιόχωρα, του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη δημοτική οδό Σπηλίου-Γερακαρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου, ενώ από το ένα ρεύμα διεξάγεται η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Ρεθύμνου-Χανίων μετά την τοπική Κοινότητα Αγίου Ανδρέα στη θέση Κάμπος, και την Παλαιά Εθνική Οδό Ρεθύμνου-Ηρακλείου εντός του οικισμού Σταυρωμένου.

Χθες σήμανε συναγερμός για 5 οχήματα που κόλλησαν στο χιόνι και χρειάστηκαν συνεργεία του Δήμου Ανωγείων για να επανέλθουν στην κυκλοφορία χωρίς πάντως να υποστούν υλικές ζημιές. Τρία οχήματα ανασύρθηκαν από την περιοχή “Κυλιστός” και δυο από την περιοχή του “Ζερβού”.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα ακόμα και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλό υψόμετρο ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμα και μέσα στο Ηράκλειο!

Χιόνια στον Δήμο Μαλεβιζίου

Μάχη για να κρατηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο δίνουν από χθες, τα συνεργεία στον Δήμο Μαλεβιζίου. Μηχανήματα του Δήμου παρεμβαίνουν προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο σε Γωνιές, Αστυράκι, Καμαράκι, Καμαριώτη και Αηδονοχώρι.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης ενώ με αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου Ρεθύμνου και Χανίων τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο.

Προβλήματα και στη Μεσαρά

Κλειστός είναι ο δρόμος από και προς την Αγία Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας, όπως είπαν ακροατές στο Ράδιο Κρήτη.

Στα λευκά και η Βιάννος

Το χιόνι αρκετό με το κρύο ιδιαίτερα αισθητό στον Δήμο Βιάννου, ενώ από νωρίς το πρωί ξεκίνησε ο εκχιονισμός του επαρχιακού οδικού δικτύου από την Περιφέρεια Κρήτης.

“Περιορισμό των μετακινήσεων και ιδιαίτερη προσοχή λόγο συνεχιζόμενης χιονόπτωσης” συστήνει ο πρώην Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις