Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καιρός: Ποια Ελβετία; Δυο μέτρα το χιόνι στον Ομαλό! [pics]

Καιρός: Ποια Ελβετία; Δυο μέτρα το χιόνι στον Ομαλό! [pics]

Απίστευτες οι εικόνες από τη χιονισμένη Κρήτη! Στον Ομαλό το χιόνι έχει φτάσει τα δυο μέτρα και έχει καλύψει τα πάντα, ενώ ανάλογη είναι και η εικόνα στο Οροπέδιο του Λασιθίου!

Ο χιονιάς καλά κρατεί και η τελευταία μέρα του 2016 είναι… κατάλευκη στην Κρήτη! Οι εικόνες από τον Ομαλό είναι χαρακτηριστικές: από τα αυτοκίνητα φαίνονται μόνο οι σηκωμένοι υαλοκαθαριστήρες, αφού το χιόνι έχει “θάψει” τα πάντα και φτάνει μέχρι και τα δυο μέτρα!

Η ισχυρή χιονόπτωση δεν επέτρεψε τα εκχιονιστικά μηχανήματα να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς και το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Χανίων είναι κλειστό από το βράδυ της Παρασκευής (30.12.2016).

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε νέα προσπάθεια να ανοίξουν οι δρόμοι αλλά όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, όλα τα χωριά των Σφακίων είναι αποκλεισμένα! Οι κάτοικοι πάντως είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Εκτιμάται πως μέσα στην ημέρα θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία και θα ανοίξουν οι δρόμοι.

Ίδια σχεδόν η κατάσταση και στο Οροπέδιο Λασιθίου, που επίσης έχει βυθιστεί στο χιόνι!

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από zarpanews.gr, ekriti.gr και cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε