Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Προβλήματα και εικόνες που καθηλώνουν – Το χτύπημα του “Ηφαιστίωνα” και η νέα πρόγνωση [pics, video]

Καιρός: Προβλήματα και εικόνες που καθηλώνουν – Το χτύπημα του “Ηφαιστίωνα” και η νέα πρόγνωση [pics, video]

Χιόνια, τσουχτερό κρύο αλλά και βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες και προβλήματα.
Πλημμυρισμένο τοπίο το Οροπέδιο Λασιθίου. Στεριά και θάλασσα έγιναν ένα στα Χανιά.
Χωρίς ρεύμα παραμένει από χθες η Τήνος, όπως και χωριά στα ορεινά της Εύβοιας.
Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες. Πότε αναμένεται να φύγει από τη χώρα ο “Ηφαιστίωνας”.

Αποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», η οποία σήμερα αναμένεται να προκαλέσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο ανατολικό και στο νότιο Αιγαίο. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν σήμερα στην Ανατολική Βοιωτία, στην Αττική και στην Εύβοια, όπου θα χιονίσει στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν με εντάσεις έως δέκα μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένησή τους αναμένεται από την Τετάρτη.

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη για την Τρίτη 7/1, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν με εντάσεις έως 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από την Τετάρτη 8/1.

Εύβοια: Ξεχασμένοι στα χιόνια χωρίς ρεύμα

Στην Εύβοια, ολόκληρες περιοχές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι και οι πολίτες δεν μπορούν να μάθουν τι έχει συμβεί και πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες.

Χωρίς ρεύμα παραμένει η Άνω και η Κάτω Σέττα του δήμου Ερέτριας, περιοχές της Καρύστου και κάποιες μεμονωμένες γειτονιές του δήμου Κύμης Αλιβερίου. Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν σε αντίξοες συνθήκες να δώσουν ρεύμα, αλλά για την ώρα αυτό φαίνεται δύσκολο.

Στην Κάρυστο οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους από χθες (06-01-2020), καθώς οι άνεμοι φτάνουν τα 11 μποφόρ και είναι ταχύτητας 160χλμ την ώρα. Προβλήματα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις αντιμετώπισε και ο δήμος Ερέτριας, κυρίως μέσα στην πόλη, όπου πλημμύρισαν δρόμοι.

Στο Open, μίλησαν η Ευαγγελία Αργύρη, πρόεδρος της κοινότητας Σέττας και ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος Ένωσης τεχνικού ομίλου ΔΕΗ. «Xθες ο εκφορτωτής της Περιφέρειας άνοιξε το δρόμο μέχρι και το Μακρυχώρι, όμως ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήρθε ποτέ» καταγγέλλει η πρόεδρος της κοινότητας και πρόσθεσε: «Υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι» με τον κ. Μανιάτη να ανταπαντά ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στο χωριό που υπάρχουν 28 άνθρωποι στο σκοτάδι και στο κρύο.

Κυκλάδες: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της Τήνου

Δεν έχει επανέλθει ακόμα η ηλεκτροδότηση στο νησί της Τήνου. Έχει βρεθεί μια προσωρινή λύση και εκ περιτροπής λαμβάνουν ρεύμα από Άνδρο και Σύρο.

Υπάρχουν όμως συχνές διακοπές και οι κάτοικοι του νησιού, δεν έχουν ενημέρωση για το πότε θα επανέλθει το ρεύμα οριστικά.

Χανιά: Στεριά και θάλασσα έγιναν ένα στο Ενετικό Λιμάνι

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες του Κώστα Κυριακίδη από την κατάσταση στο λιμάνι σήμερα το πρωί, με τα κύματα να μπαίνουν βαθιά μέσα στο λιμάνι μέχρι και τα καταστήματα, μην επιτρέποντας σε κανένα να περάσει από το παραλιακό μέτωπο.

Στεριά και θάλασσα έγιναν ένα και το Ενετικό Λιμάνι έγινε απροσπέλαστο. Οι εικόνες αποτυπώνουν πλήρως την κατάσταση που διαμορφώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής, προσπαθούσαν να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Πλημμυρισμένο τοπίο το Οροπέδιο Λασιθίου

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Γιαννης Στεφανάκης, η ποσότητα του νερού μέσα στον κάμπο είναι πολύ μεγαλύτερη από πέρυσι και επιβάλεται η αποφυγή οποιασδήποτε μετακίνησης μέσα στον κάμπο.

«Είναι ασύλληπτες οι ποσότητες νερού μέσα στον κάμπο. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να επιχειρήσει κάποιος να φτάσει σε κάποιο σημείο μέσα στα πλημμυρισμένα τμήματα και γι’ αυτό ζητάμε από τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση προς τις καλλιέργειές του», ανέφερε ο κ. Στεφανάκης.

Gepostet von Γιάννης Στεφανάκης am Montag, 6. Januar 2020

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, τις πρωινές ώρες στα βόρεια πρόσκαιρα πυκνές, όπου θα χιονίσει και σε χαμηλότερο υψόμετρο, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 9 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Click4more Εύβοια: Ξεχασμένοι χωρίς ρεύμα στα χιόνια 28 άνθρωποι! Έκκληση για βοήθεια στο χωριό Σέττα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά κυρίως της Θράκης παροδικές χιονοπτώσεις, που από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από -02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου τις πρωινές ώρες θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα). Βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο, θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8, στα ανατολικά και νότια 9 και τις πρωινές ώρες τοπικά 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στην Κρήτη (ορεινά – ημιορεινά) χιονοπτώσεις, κατά διαστήματα πυκνές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι 8 με 10 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα βροχές και στα Δωδεκάνησα καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα βόρεια 9 με 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 08-01-2020

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7, στο Αιγαίο 7 με 8 και νωρίς το πρωί πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις