Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Ρέθυμνο: Ανοιχτά τα περισσότερα σχολεία – Ποια δεν θα λειτουργήσουν

Καιρός – Ρέθυμνο: Ανοιχτά τα περισσότερα σχολεία – Ποια δεν θα λειτουργήσουν

Ανοίγουν αύριο τα περισσότερα σχολεία στο δήμο Ρεθύμνης μετά την υποχώρηση των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες και που οδήγησαν στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων…

Από αύριο, οι παρατεταμένες διακοπές των εορτών τελειώνουν και θα ξαναχτυπήσει κανονικά το κουδούνι στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Ρεθύμνου, πλην των σχολείων Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ρουσοσπιτίου, Αρμένων Γωνιάς και Αργυρούπολης καθώς και τα Νηπιαγωγεία Κυριάνας και Γάλλου.

Οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, λόγω επικινδυνότητας εξαιτίας παγετού, σύμφωνα με απόφαση του τμήματος Παιδείας του δήμου Ρεθύμνης και σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Προγράμματος «Καλλικράτης».

Παγετός στις οδικές αρτηρίες

Στο μεταξύ οι χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά του Ρεθύμνου, και συγκεκριμένα σε Ψηλορείτη και Ανώγεια, που έφτασαν ακόμα και τους μείον 6 βαθμούς Κελσίου, έχει δημιουργήσει μεγάλα τμήματα παγετού στις οδικές αρτηρίες με αποτέλεσμα η επικινδυνότητα να είναι αυξημένη. Ως εκ τούτου με απόφαση του δήμου τα σχολεία παρέμειναν και σήμερα κλειστά ενώ θα εξετασθεί το τι θα συμβεί για αύριο Τετάρτη και η απόφαση θα ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα.

Η δημοτική αρχή της περιοχής συνεχίζει έως και αυτή την ώρα αφενός να προσπαθεί να εξασφαλίσει τον καθαρισμό όλων των δρόμων από το χιόνι για την εύκολη κίνηση των πολιτών και αφετέρου να διατηρήσει το επαρχιακό δίκτυο που οδηγεί στα ορεινά και τα ποιμνιοστάσια προσβάσιμο από τους κτηνοτρόφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Ανωγείων βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκεται στις επάλξεις με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται άμεσα όλα όσα αφορούν σε θέματα υγείας.

Το ζήτημα που απασχολεί τα 24ωρα αυτά κυρίως τους αγρότες είναι το μέγεθος των καταστροφών που έχουν υποστεί οι ελαιώνες τους, μέγεθος συνολικώς ζημιών που θα αναδειχθεί όταν οι καλλιεργητές μπορέσουν να προσεγγίσουν τις εκτάσεις τους (πράγμα δύσκολο για τους περισσότερους έως και σήμερα λόγω του χιονιού και της δυσχερούς μετακίνησης τους μέσα στους ελαιώνες).

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε