Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Καιρός – Σαντορίνη: Πλημμύρες, καταστροφές, διακοπές ρεύματος και κατολισθήσεις

Καιρός – Σαντορίνη: Πλημμύρες, καταστροφές, διακοπές ρεύματος και κατολισθήσεις

Μεγάλες καταστροφές και προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Σαντορίνη με τους δρόμους να γίνονται ποτάμια λάσπης και να σημειώνονται κατολισθήσεις ακόμα και στο λιμάνι του Αθηνιού. 

Η καταιγίδα που χτύπησε νωρίς το πρωί το νησί αιφνιδίασε κατοίκους και επισκέπτες με την Σαντορίνη να είναι γεμάτη τουρίστες αυτή την εποχή. Πολλές ήταν και οι διακοπές ρεύματος. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες ταξιδιωτών που κατευθύνονταν στο λιμάνι για να αναχωρήσουν από το νησί, την ώρα της καταιγίδας οδηγούσαν και προσπαθούσαν να αποφύγουν τα βράχια και τις πέτρες από τις κατολισθήσεις. 

Αυτή την ώρα, οι ζημιές που έγιναν στο οδικό δίκτυο και σε κολώνες της ΔΕΗ έχουν σχεδόν αποκατασταθεί στο σύνολό τους από την μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα την Σαντορίνη με τον δήμαρχο της Σαντορίνης, Αντώνη Σιγάλα να αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr «Είχαμε μία καιρική επιδρομή από τις 3 τα ξημερώματα έως και τις 6 το πρωί. Είχαμε πάρα πολλούς κεραυνούς. Ο κακός χαμός».

Δείτε φωτογραφίες:

Η πολλή δυνατή βροχή δημιούργησε πολλά προβλήματα και στην πρόσβαση προς το λιμάνι. «Στον δρόμο προς το λιμάνι του Αθηνιού είχαμε πολλά φερτά υλικά μέχρι κάτω-κάτω, τα οποία καθαρίστηκαν και η πρόσβαση πλέον έχει αποκατασταθεί. Το λιμάνι πλένεται τώρα και η λειτουργία του γίνεται κανονικά».  

Επιπλέον σύμφωνα με τον κο. Σιγάλα «είχαμε και κάποιες διακοπές ρεύματος σε κάποια χωριά γιατί κεραυνοί έπεσαν σε κολώνα της ΔΕΗ. Μία κολώνα πήρε και φωτιά και αντικαταστάθηκε. Τώρα δεν έχουμε τέτοια προβλήματα, κάποιοι μεμονωμένοι υποσταθμοί θα έχουν αποκατασταθεί μέχρι το μεσημέρι» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος της Θήρας.  

Δείτε φωτογραφίες:

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (24.08.2022) στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ιωάννης Αρτοποιός είπε μεταξύ άλλων ότι «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις στο νησί για να επιχειρήσουν όπου χρειάζεται». 

Να σημειωθεί ότι το λιμάνι του νησιού λειτουργεί κανονικά. 

Δείτε εικόνες 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις