Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Καιρός σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαϊα: Χιόνια και κατολισθήσεις σε δρόμους

Καιρός σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαϊα: Χιόνια και κατολισθήσεις σε δρόμους

Ο καιρός δοκιμάζει τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαϊα. Οι κατολισθήσεις και το χιόνι που έχει στρωθεί σε ορισμένα σημεία, έχουν μετατρέψει δρόμους σε παγίδες…

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονοπτώσεων και κατολισθήσεων, έχουν προκληθεί σε σημεία, κυρίως του ορεινού οδικού δικτύου, των περιφερειακών ενοτήτων της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, στην Αχαΐα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί, λόγω χιονιού, η κυκλοφορία από την κοινότητα Περιστέρα του δήμου Αιγιαλείας, έως το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Επίσης, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Διακοπτού μέσω Μεγάλου Σπηλαίου
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας
  • Στην επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης 8,200
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Αιγίου μέσω Πτέρης
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας μέσω Λουσών
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας μέσω Πριόλιθου
  • Στην επαρχιακή οδό Ελαιώνα – Καλαβρύτων μέσω Μαμουσιάς, Δουμενών, και Ζαχλωρούς
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – χιονοδρομικού κέντρου, από το 8ο έως το 15ο χιλιόμετρο

Ακόμη, με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αιγίου – Παρασκευής, λόγω κατολίσθησης χωμάτων.

Στην Αιτωλοακαρνανία, είναι αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας – Προυσού από το 14ο χιλιόμετρο, στην θέση Αγία Παρασκευή, έως την θέση Αραποκέφαλα, στα διοικητικά όρια με την περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.

Ακόμη, στην ίδια επαρχιακή οδό, έχει διακοπεί, λόγω κατολίσθησης, η κυκλοφορία στο ύψος του 7ου χιλιομέτρου και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις