Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Σέρρες: Χιόνια και πολικό ψύχος στα ορεινά του νομού

Καιρός – Σέρρες: Χιόνια και πολικό ψύχος στα ορεινά του νομού
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο καιρός έφερε χιόνια και στα ορεινά στις Σέρρες. Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα τμήματα πολιτικής Προστασίας των Δήμων, για τη νύχτα που έρχεται…

Στα λευκά “ντύθηκαν” οι ορεινοί όγκοι του Λαϊλιά και του Μπέλλες στις Σέρρες. Η έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι σε Άνω Βροντού και Καρυδοχώρι και συνεχίστηκε σε Αχλαδοχώρι, Καπνόφυτο, Φαιά Πέτρα, Άγγιστρο όπως και σε όλα τα χωριά στους πρόποδες του Μπέλλες, από την Καστανούσα, τα Πλατανάκια, τα Άνω Πορόια και το Μανδράκι. Λόγω της χιονόπτωσης χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον Ε.Ο. Σερρών-Θεσσαλονίκης

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έστειλαν εκχιονοστικά μηχανήματα σε αυτές τις περιοχές ενώ μηχανήματα θα σταλούν αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες στις περιοχές που καλύφθηκαν από χιόνι.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα τμήματα πολιτικής Προστασίας των Δήμων. Με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων και μέχρι την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών, ισχύει ο υποχρεωτικός εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα.

Εξαιρούνται τα οχήματα που φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), δηλαδή εκείνα που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και χαρακτηριστικό Μ+S, σε όλο το οδικό δίκτυο των Σερρών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις