Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Σποράδες: Αποκλεισμένοι δίχως ρεύμα – «Δεν μπορούμε να φορτίσουμε ούτε τα κινητά μας»

Τηλέμαχος

Τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν τις τελευταίες ώρες κάτοικοι των νήσων των Σποράδων, καθώς προβλήματα στις γραμμές ηλεκτροδότησης έχουν αφήσει εδώ και 13 ώρες τους πολίτες χωρίς ρεύμα, θέρμανση, αλλά ούτε και τηλέφωνο.

Ο Δήμαρχος Σκoπέλου, Σταμάτης Περίσσης, αναφέρει στο grtimes.gr, ότι οι πολίτες λόγω της διακοπής ρεύματος δεν μπορούν να φορτίσουν ούτε τα κινητά τους και άρα αδυνατούν να επικοινωνήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Διαβάστε πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Συνθήκες πολέμου βιώνουν οι κάτοικοι της Σκοπέλου και των υπόλοιπων νησιών των Σποράδων, καθώς η διακοπή ηλεκτροδότησης μετρά περισσότερες από 13 ώρες, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η αποκατάσταση των βλαβών θα επέλθει τις επόμενες ώρες.

Οι τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν διακοπεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία, καθώς οι πολίτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως αναφέρει ο δήμαρχος. 

«Οικογένειες είναι στο έλεος του κρύου. Δεν έχουν ρεύμα, θέρμανση, δεν μπορούν να μαγειρέψουν. Οι τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν πέσει και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δε θα μπορούν να επικοινωνήσουν. Δεν έχουν ρεύμα να φορτίσουν ούτε τα κινητά τους! Οικογένειες με παιδιά δεν μπορούν ούτε να μαγειρέψουν», περιγράφει ο δήμαρχος.

Ο ίδιος αναφέρει ότι οι διακοπές ηλεκτροδότησης είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τα νησιά των Σποράδων. Ωστόσο, οι διακοπές δε σημειώνονται λόγω κακοκαιρίας, όπως εξηγεί.

«Εδώ και 30 χρόνια έχουμε τα ίδια προβλήματα. Ο λόγος είναι ότι η γραμμή του ρεύματος δεν είναι καθαρισμένη. Εμείς έχουμε πρόσβαση στην ηλεκτροδότηση από το χωριό Λάκκος στο Πήλιο. Οι γραμμές ηλεκτροδότησης περνούν μέσα από δασώδεις εκτάσεις. Δεν πέφτει το ρεύμα επειδή έπεσε χιόνι, αλλά επειδή έπεσε δέντρο, λόγω χιονιού. Κάθε φορά που σημειώνονται σφοδρές βροχοπτώσεις ή δυνατοί άνεμοι συμβαίνει το ίδιο. Πέφτουν δέντρα και δεν έχουμε ρεύμα. Έπρεπε να έχουν κάνει εδώ και πολλά χρόνια καθαρισμό του χώρου», εξηγεί.

Ο Δήμαρχος αυτή την ώρα κατευθύνεται προς τα σημεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο οδικό δίκτυο. «Η αποκατάσταση των προβλημάτων αυτών είναι το μόνο εύκολο. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι το ρεύμα», αναφέρει.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Αριστείδης Βούλγαρης, αναφέρει στο GRTimes ότι η Σκόπελος όλο το Σαββατοκύριακο υπέφερε από σφοδρές βροχοπτώσεις, με ανυπολόγιστες καταστροφές σε αγροτικές εκτάσεις, ενώ σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισαν οι έντονες χιονοπτώσεις.

«Η Πολιτική Προστασία είναι επί ποδός. Αυτή τη στιγμή επιτρέπεται η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ εντός ολίγου θα αρχίσει ο αποχιονισμός από τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου. Πυροσβεστική, αστυνομία και δήμος είναι στο πόδι. Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΔΕΔΔΗΕ, πρόκειται να επέλθει μετά τις απογευματινές ώρες, χωρίς να είναι τίποτα επίσημο. Η πλειονότητα των οικογενειών είναι χωρίς ρεύμα και θέρμανση σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Κάποια νοικοκυριά ωστόσο είχαν φροντίσει να εγκαταστήσουν γεννήτριες στα σπίτια τους, καθώς τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή είναι πολύ συχνά».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις