Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Θεσσαλονίκη: Ερημιά και παγωνιά μετά την επέλαση της Μήδειας (pics)

Καιρός – Θεσσαλονίκη: Ερημιά και παγωνιά μετά την επέλαση της Μήδειας (pics)

Ο παγωμένος καιρός κράτησε τους Θεσσαλονικείς στο σπίτι την επομένη της κακοκαιρίας «Μήδεια». Μειωμένη η κίνηση στο κέντρο της πόλης σήμερα, Δευτέρα (15.02.2021).

Παρότι ο καιρός μοιάζει βελτιωμένος, καθώς βγήκε ήλιος, η παγωνιά στη Θεσσαλονίκη παραμένει. Λιγοστοί ήταν οι Θεσσαλονικείς που βγήκαν στην αγορά, εφοδιασμένοι με τα πιο ζεστά τους ρούχα για να κάνουν τα ψώνια τους με τη μέθοδο του click away, προσπερνώντας το χιόνι που δεν έχει λιώσει.

Σημειωτέον δε πως πολλά καταστήματα παρέμειναν σήμερα κλειστά, ελλείψει παραγγελιών, όπως σημειώνει το ThessToday.

Μικρή ήταν και η κίνηση των αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Τσιμισκή αλλά και στην Εγνατία, ενώ και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ έχουν λίγους επιβάτες στις διαδρομές τους.

Η αστυνομία βρίσκεται σε κεντρικά σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης και επιβλέπει για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Δείτε τις εικόνες του ThessToday:

Καιρός – Κεντρική Μακεδονία: Κρύο και ηλιοφάνεια την Τρίτη (16.02.2021)

Κρύο αλλά και ηλιοφάνεια που συμβάλλει ιδιαίτερα στο λιώσιμο του χιονιού θα επικρατήσουν την Τρίτη (16.02.2021) στην Κεντρική Μακεδονία, από την οποία πέρασε το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή (12.02.2021), χωρίς όμως να αφήσει πίσω του ιδιαίτερα προβλήματα.

«Δεν υπάρχουν προβλήματα, έχουμε καθαρίσει το οδικό δίκτυο παντού», επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης. Ο ίδιος αναφέρει ότι υπάρχουν χιόνια στις ορεινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας για τα οποία, ωστόσο, εκτιμά πως μέχρι αύριο θα αρχίσουν να λιώνουν σταδιακά.

Σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη του καιρού τονίζει ότι το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έχει πλέον περάσει από την κεντρική Μακεδονία, ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέας χιονόπτωσης την ερχόμενη Πέμπτη (18.02.2021) ή Παρασκευή (19.02.2021). «Είναι νωρίς ακόμη για μια τέτοια πρόβλεψη. Αν αλλάξει κάτι στη συνέχεια θα ενημερωθούμε και εμείς και θα ενημερώσουμε τους πολίτες», προσθέτει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις