Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Θεσσαλονίκη: Χιονίζει σε Ωραιόκαστρο, Χορτιάτη και Πανόραμα – Βουτιά της θερμοκρασίας (pic)

Καιρός – Θεσσαλονίκη: Χιονίζει σε Ωραιόκαστρο, Χορτιάτη και Πανόραμα – Βουτιά της θερμοκρασίας (pic)

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε να χιονίζει σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται σε Ωραιόκαστρο, Χορτιάτη, Πανόραμα, Νεοχωρούδα και άλλες περιοχές έξω από την πόλη.

Αν και βρισκόμαστε στα τέλη Μαρτίου οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Στο Ωραιόκαστρο η θερμοκρασία φτάνει τους 4 βαθμούς Κελσίου και τους 2 βαθμούς στον Χορτιάτη. Δείτε την εικόνα του thestival.gr, από την περιοχή του Χορτιάτη που ντύνεται στα λευκά…

H πρόγνωση του καιρού

Άστατος καιρός με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021. Η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κήτη θα παρουσιάσει πτώση. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των ηπειρωτικών. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο από το πρωί. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα Δωδεκάνησα και στην Ανατολική Κρήτη θα είναι σχετικά αυξημένες έως το πρωί. Η ορατότητα έως θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 12, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 3 έως 10, στην Ήπειρο από 2 έως 14, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 4 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 14, στις Κυκλάδες από 7 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 15 και στην Κρήτη από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι στο Αιγαίο και στην Κρήτη η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα στραφούν σε ανατολικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις