Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Καιρός: Χείμαρροι σαρώνουν τα πάντα στην Ήπειρο! Έκλεισαν δρόμοι [pics,vid]

ΦΩΤΟ από ipeirotika
ΦΩΤΟ από ipeirotika

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ήπειρο με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους και να προκληθούν καταστροφές σε χωριά των Ιωαννίνων.

Στο χωριό Λαγκάδα της Κόνιτσας, η γέφυρα του Σαραντάπορου κατέρευσε όταν τα νερά του Σαραντάπορου φούσκωσαν και παρέσυραν το ένα βάθρο. Ζημιές προκλήθηκαν όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στο χωριό Ελεύθερο της Κόνιτσας. Από τον πολύ ισχυρό άνεμο παρασύρθηκε ένα σκέπαστρο και έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα το χωριό να είναι χωρίς ρεύμα από χθες. Αυτή τη στιγμή, 12:45 συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις και ο άνεμος.

Η γέφυρα που κατέρρευσε

Η γέφυρα κατέρρευσε τα ξημερώματα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που πλήττουν το τελευταίο διήμερο το νoμό, τσιμεντένια γέφυρα στο χωριό Λαγκάδα της Κόνιτσας. Η γέφυρα βρισκόταν σε παραπόταμο του Σαραντάπορου και αποτελούσε την πρόσβαση του χωριού στον επαρχιακό δρόμο. Στο σημείο πήγε ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου ο οποίος ανέφερε πως λόγω του μεγάλου όγκου του νερού στο Σαραντάπορο, έπαθε διάβρωση το ένα βάθρο της γέφυρας από την πλευρά του χωριού με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Στον κάμπο της Κόνιτσας πλημμύρισαν όλες οι καλλιέργειες καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Αώος. Από τις καταιγίδες πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και ειδικά στις περιοχές Πεδινή, Νεοκαισάρεια και Μπάθρα. Επίσης, κατολισθήσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν πυρετωδώς για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Οι πλημμυρισμένες εκτάσεις

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί απο τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τα Ιωάννινα και στον οικισμό της Αμπελιάς, λίγα χιλιόμετρα απο το λεκανοπέδιο.
Απο τον μεγάλο όγκο ττου νερού έχουν πλημμυρίσει αρκετές εκτάσεις ενώ οι δρόμοι σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου έχουν γίνει αδιάβατοι.

Κλειστός από κατάπτωση ο δρόμος από Μέτσοβο προς Μηλιά

Από κατάπτωση που σημειώθηκε το μεσημέρι, έκλεισε ο δρόμος από Μέτσοβο προς Μηλιά. Αυτή την ώρα μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπέιρου βρίσκονται στο σημείο και προσπαθουν να ανοίξουν και πάλι το δρόμο.

ΦΩΤΟ από το epirusgate

Δείτε το βίντεο που ανέβασε πριν από λίγο χρήστης του Facebook: 

Στα λευκά από τα ξημερώματα η Βασιλίτσα

Χιονόπτωση είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας στα 1.800 μέτρα υψόμετρο. Σύμφωνα με το forecastweather.gr, το θερμότερο δείχνει 1 βαθμό Κελσίου.

ΦΩΤΟ από το mypreveza 

Δρόμοι στα Γιάννενα μετατράπηκαν σε ποτάμια

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων μετά τη 01.00 τη νύχτα, με αποτέλεσμα απο τις μεγάλες ποσότητες νερού, οι δρόμοι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να μετατραπούν σε ποτάμια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Δωδώνης, την κεντρική λεωφόρο της πόλης και στην παραλίμνια περιοχή, έξω απο την πύλη του κάστρου επι της Διονυσίου Φιλοσόφου και στην οδό Γαριβάλδη, όπου και απαγορεύτηκε η διέλευση των οχημάτων απο άνδρες της Τροχαίας Ιωαννίνων που έσπευσαν στην περιοχή.

Παράλληλα σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου με τα συνεργεία της ΔΕΗ να εργάζονται για την αποκατάστασή τους. Μεγάλα τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν και χθες σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στα Θεοδώριανα Αρτας το ύψος της βροχής έφτασε στα 98.8 χιλιοστά, στο Τρίστενο Ιωαννίνων στα 79.2 χιλιοστά, στο Μέτσοβο στα 68.4 χιλιοστά και στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων στα 64.2 χιλιοστά. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες…

 Πηγή: epirus-tv, mypreveza, epirusgate, ipeirotika,

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε