Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κακοκαιρία ARIEL – Κατερίνη: Σε λιμνοθάλασσα μετατράπηκε όλο το παραλιακό μέτωπο

Κακοκαιρία ARIEL – Κατερίνη: Σε λιμνοθάλασσα μετατράπηκε όλο το παραλιακό μέτωπο
Φωτογραφία GRTimes.gr

Σε λιμνοθάλασσα μετατράπηκε το παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης αφού το νερό έφτασε το μισό μέτρο λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας ARIEL, η οποία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρο το δήμο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, Κώστα Κυριακίδη.

Από τον Κορινό μέχρι και την Ολυμπιακή Ακτή της Κατερίνης, η κακοκαιρία ARIEL εγκλώβισε ανθρώπους σε αυτοκίνητα ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των Αρχών για πλημμύρες σε σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχεία.

«Ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο, από τον Κορινό, την παραλία της Κατερίνης μέχρι και την Ολυμπιακή Ακτή θυμίζει μια απέραντη λιμνοθάλασσα με τουλάχιστον μισό μέτρο νερό στο μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της έκτασης. Έπεσε μια πολύ μεγάλη ποσότητα βροχής. Σκεφτείτε ότι στον δήμο Δίου – Ολύμπου η ποσότητα του νερού, έφτασε τα 155mm και ήταν σαφώς σε μια πιο χαλαρή κατάσταση από αυτή που αντιμετωπίσαμε εμείς» τόνισε στο GRTimes, ο Κώστας Κυριακίδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «στον δήμο μας, το φαινόμενο ξεκίνησε από χθες (30.11.2022) το απόγευμα, κορυφώθηκε στις 2.30 με 3.00 τα ξημερώματα οπότε βγήκαμε και εμείς με τα μηχανήματα για ελευθερώσουμε τις αποστραγγιστικές εξόδους προς τη θάλασσα, η οποία όμως όντας φουσκωμένη από τους ανατολικούς ανέμους μας έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Υπήρξε δηλαδή ένας συνδυασμός έντασης καιρικών φαινομένων, από έντονη βροχόπτωση και σφοδρούς ανέμους».

Πλημμύρες σε σπίτια και ξενοδοχεία και απεγκλωβισμοί από αυτοκίνητα

Αρκετός κόσμος εγκλωβίστηκε μέσα στα αυτοκίνητά του λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και τη συγκέντρωση υδάτων στο παραλιακό μέτωπο, ενώ πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα αλλά και ξενοδοχεία, δήλωσε ο κ. Κυριακίδης.

«Όσο ήμουν εγώ στο παραλιακό μέτωπο από τα ξημερώματα, είδα με τα μάτια τουλάχιστον δύο – τρία αυτοκίνητα που εγκλωβίστηκαν στα ΙΧ τους λόγω του μεγάλου όγκου υδάτων που είχε συγκεντρωθεί. Υπήρξε ωστόσο άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι άνθρωποι αυτοί απεγκλωβίστηκαν άμεσα» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Κατερίνης.

Επισήμανε, επίσης, πως μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετές αναφορές για πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις αλλά και για ξενοδοχεία, «ωστόσο ο ακριβής αριθμός θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα έχουμε συλλέξει τα συγκεντρωτικά στοιχεία».

Αλλά «τα φαινόμενα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ύφεση, αν και το ψιλόβροχο συνεχίζεται. Ο δήμαρχος Κατερίνης πήρε σήμερα την απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία και ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινόμενων θα παρθεί απόφαση και για αύριο», κατέληξε στο GRTimes.gr ο Κώστας Κυριακίδης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις