Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κακοκαιρία Avgi – Εύβοια: Βίντεο από τα χιόνια στον Γέροντα Ερέτριας

Κακοκαιρία Avgi – Εύβοια: Βίντεο από τα χιόνια στον Γέροντα Ερέτριας

Η κακοκαιρία Avgi έφερε χιόνια στην Εύβοια, χωρίς να έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στους δρόμους. Το κρύο είναι τσουχτερό και οι άσκοπες μετακινήσεις περιορισμένες…

Ισχυρή χιονόπτωση λίγο πριν τις 11:00 στον δρόμο προς τον “Γέροντα” στην Ερέτρια. Έκκληση απευθύνει ο αντιδήμαρχος Κώστας Ζαχαριάς προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να κάνουν όλοι οι οδηγοί που κινούνται στο συγκεκριμένο σημείο στην Εύβοια, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Χωρίς πάντως ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η κακοκαιρία Avgi στην Εύβοια. Όλο το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, ενώ στη μάχη για να κρατήσουν ανοιχτές τις περιοχές έχουν ριχτεί 35 μηχανήματα έργου. Το στοίχημα όπως λένε οι αρμόδιοι, ήταν να κρατηθεί το βόρειο τμήμα ανοικτό, όπως και έχει γίνει.

Σε ό,τι αφορά τη Στενή το χιόνι που δεν ξεπερνά τους 5 πόντους, ουσιαστικά είναι αυτό που έπεσε από εχθές το βράδυ μέχρι και σήμερα το πρωί. Ιδιαίτερα προβλήματα στα γύρω χωριά δεν υπάρχουν. Στη Σέτα υπάρχει ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού μέχρι αυτή την ώρα και φτάνει περίπου τους 50 πόντους. Δείτε το βίντεο του evima.gr, από τα χιόνια που πέφτουν στον Γέροντα Ερέτριας.

Κορυφώνεται σήμερα η κακοκαιρία, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το βράδυ σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μαγνησίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημαντική σταδιακή εξασθένηση και από αύριο το πρωί θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις