Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κακοκαιρία Elias: Βούλιαξε στη λάσπη η Θεσσαλία – Χωρίς νερό τα χωριά του Βόλου

Κακοκαιρία Elias: Βούλιαξε στη λάσπη η Θεσσαλία – Χωρίς νερό τα χωριά του Βόλου

Την απόλυτη καταστροφή βίωσε και πάλι η Θεσσαλία και ο Βόλος καθώς μετά τον Daniel ήρθε η κακοκαιρία Elias για να βουλιάξει σε τόνους λάσπης και φερτών υλικών δρόμους, σπίτια και περιουσίες των κατοίκων.

Δεκάδες οχήματα θαμμένα κάτω από τη λάσπη, κατεστραμμένοι δρόμοι και βουνά από φερτά υλικά είναι το σκηνικό που αντικρίζει κανείς στο Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα στα σχολεία θα παραμείνουν και την Παρασκευή κλειστά.

Στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 μίλησε ο δήμαρχος Βόλου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή από την κακοκαιρία Elias.

Όπως τόνισε ο Αχιλλέας Μπέος για το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση, το 70% του Βόλου έχει ρεύμα, ενώ το άλλο 30% θα περάσει τη νύχτα χωρίς ρεύμα.

Για το πρόβλημα με την υδροδότηση, απάντησε πως, «κατέρρευσε ό,τι φτιάξαμε έστω και πρόχειρα στο Βόλο. Το 30% περίπου έχει νερό» και προέβλεψε ότι, «τα χωριά του Βόλου πριν από μία εβδομάδα ή δέκα μέρες, δεν θα πάρουν νερό».

Έτσι «από αύριο όπου δεν υπάρχει νερό, θα υπάρχουν δεκάδες παλέτες νερού για τις ανάγκες του πληθυσμού».

Σε ερώτησξ για τον Καυσίδωνα και τον Ξηριά που υπερχείλισαν και το αν είχαν καθαριστεί, είπε αφενός ότι, είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας, ζητώντας να αλλάξει το καθεστώς και να μετατεθεί η αρμοδιότητα στους Δήμους και ότι, τα συνεργεία της περιφέρειας έκαναν «ό,τι μπορούσαν, αλλά δεν έφτασαν οι δέκα μέρες, τι θα έβγαζαν, είχε εκατομμύρια τόνους φερτά υλικά».

Τέλος, έστειλε μήνυμα σε όσους «κάνουν αντιπολίτευση» με τις καταστροφές, να «πάρουν ένα φτυάρι και να βοηθήσουν, αντί αν κάνουν κριτική».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις