Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Θεσσαλονίκη – Στα «λευκά» και η Χαλκιδική (pics, vids)

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Θεσσαλονίκη – Στα «λευκά» και η Χαλκιδική (pics, vids)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Λέανδρος» και σε και σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας χιονίζει. To χιόνι έχει κάνει την εμφάνισή του και στη Θεσσαλονίκη, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν σημαντικά προβλήματα.

Εργαζόμενοι σε δήμους και Περιφέρεια βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα από την κακοκαιρία, με τα εκχιονιστικά και αλατιέρες – όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ – να έχουν βγει στους δρόμους. 

Ο «Λέανδρος» έφτασε στη Θεσσαλονίκη και το «’έστρωσε» σε Ωραιόκαστρο, Ρετζίκι, Φίλυρο, Πανόραμα και Χορτιάτη. Οι πρώτες νιφάδες έκαναν την εμφάνιση τους και στην Ευκαρπία και την Πολίχνη. Στα «λευκά» έχουν ντυθεί και τα ορεινά του νομού. Χιόνι είδαν οι κάτοικοι σε Σοχό, Οσσα, Βερτίσκο, Ξυλόπολη, Λαχανά και Χωρούδα του δήμου Λαγκαδά.

Δείτε φωτογραφίες:

Σήμερα, Παρασκευή (15/1), θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία και του Νίκου Χαρδαλιά με στόχο το βέλτιστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να αποφευχθούν αλλά και να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα.

Δείτε βίντεο:

Το «έστρωσε» και στη Χαλκιδική

Στα «λευκά» έχουν ντυθεί από το βράδυ της Πέμπτης (14/1) και αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής. Η Περιφέρεια και οι Δήμοι είναι σε επιφυλακή, ενώ η τροχαία συνιστά τους οδηγούς να μειώσουν τις μετακινήσεις τη νύχτα, καθώς ο χιονιάς θα είναι εντονότερος τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αλυσίδες χρειάζονται στο εθνικό οδικό δίκτυο από Πολύγυρο – Γαλάτιστα, από Παλαιόκαστρο μέχρι Ταξιάρχη, και από Παλαιόκαστρο έως Αρναία.

Δείτε φωτογραφίες:

Παγετός στη Δυτική Μακεδονία

Συνθήκες παγετού καταγράφονται στη δυτική Μακεδονία, όπου χιόνισε σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά και στα ορεινά των Γρεβενών. Στη Φλώρινα, ο υδράργυρος τις πρώτες πρωινές ώρες έπεσε στους -9 βαθμούς Κελσίου και στην Πτολεμαΐδα στους -7, ενώ η χαμηλότερη τιμή καταγράφηκαν στο Νέο Καύκασο Φλώρινας με -13 βαθμούς Κελσίου και στη Βλάστη του νομού Κοζάνης (-11). Με αλυσίδες ή χιονολάστιχα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας και σε ορισμένα σημεία της Καστοριάς.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας και Άργους Ορεστικού.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival.gr, grtimes.gr, thesstoday.gr, halikidikinews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις