Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Εύβοια: Κοριτσάκι με υψηλό πυρετό εσπευσμένα στο Παίδων – Εκχιονιστικά άνοιγαν τον δρόμο

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Εύβοια:  Κοριτσάκι με υψηλό πυρετό εσπευσμένα στο Παίδων – Εκχιονιστικά άνοιγαν τον δρόμο

Αντιμέτωπη με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» παραμένει η Εύβοια. Νωρίτερα, στήθηκε μία ολόκληρη επιχείρηση διακομιδής ενός μικρού κοριτσιού με υψηλό πυρετό στην Αθήνα και στο νοσοκομείο Παίδων.

Εν μέσω χιονιά και των μεγάλων προβλημάτων από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» στην Εύβοια, ένα κοριτσάκι από την Αγία Άννα στα βόρεια χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων, καθώς είχε πολύ υψηλό πυρετό.

Την ίδια ώρα η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει παραλύσει τις μετακινήσεις, καθώς το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία είναι δυσπρόσιτο.

Λόγω των πολύ πυκνών χιονοπτώσεων, ανέφερε το evima.gr, οι αρχές αναγκάστηκαν να αποκλείσουν σημείο του δρόμου για να αποφευχθεί τυχόν ατύχημα. Ωστόσο, ο δρόμος χρειάστηκε να ανοίξει εσπευσμένα, νωρίτερα, καθώς έπρεπε να μεταφερθεί η ανήλικη στην Αθήνα.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Εύβοια: Επί ποδός δήμοι και Περιφέρεια

Την ίδια ώρα σε ολόκληρη την Εύβοια, συνεργεία των δήμων και της Περιφέρειας προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους. Η χιονόπτωση κατά διαστήματα είναι έντονη, και αυτή την ώρα (σ.σ. 6 το απόγευμα) κλειστός παραμένει ο δρόμος στο επαρχιακό δίκτυο Λεπούρων – Καρύστου από τους Ζάρακες και κάτω, καθώς η κίνηση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παράλληλα, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα χωριά του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων και του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, καθώς παραμένουν για δεύτερο 24ωρο (!) χωρίς ρεύμα, κι αυτό επειδή, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, τα αρμόδια συνεργεία δεν μπορούν να πλησιάσουν στα σημεία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού Μαυρόπουλο, όπου μεταφέρθηκε γεννήτρια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις