Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Σαμοθράκη: Άνοιξαν, αλλά έκλεισαν λίγο μετά τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Σαμοθράκη:  Άνοιξαν, αλλά έκλεισαν λίγο μετά  τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» ανάγκασε τις αρχές της Σαμοθράκης να κλείσουν τα σχολεία στο νησί. Τα σχολεία άνοιξαν κανονικά σήμερα (6.2.2023) το πρωί, αλλά η επιδείνωση του καιρού οδήγησε στο άμεσο κλεισιμό τους λίγο μετά.

Τη διακοπή των μαθημάτων σε όλα τα σχολεία της Σαμοθράκης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αποφάσισε σήμερα ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γαλατούμος εξήγησε ότι το πρωί οι μαθητές προσήλθαν κανονικά στα σχολεία, ωστόσο μετά και την έναρξη της χιονόπτωσης στη νότια πλευρά του νησιού, τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τον 1 βαθμό Κελσίου και τους ισχυρούς βοριάδες έντασης 8-9 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων στις 10 το πρωί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των παιδιών που μετακινούνται με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Ο κ. Γαλατούμος ανέφερε επίσης ότι το σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού παραμένει καθαρό και η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

«Υπάρχει ετοιμότητα από τον Δήμο, έχει γίνει η προμήθεια αλατιού και τα μηχανήματά μας είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, το ίδιο και η Περιφέρεια. Δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό και το κλείσιμο των σχολείων αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους γιατί προέχει η ασφάλεια των μαθητών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις