Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Κακοκαιρία – Θεσσαλία: Γιαγιά μεγαλώνει μόνη την εγγονούλα της μέσα στο πλημμυρισμένο της σπίτι

Κακοκαιρία – Θεσσαλία: Γιαγιά μεγαλώνει μόνη την εγγονούλα της μέσα στο πλημμυρισμένο της σπίτι

Η γιαγιά βρίσκεται διαρκώς δίπλα στην εγγονή της. Η κακοκαιρία στη Θεσσαλία πλημμύρισε το σπίτι και κατέστρεψε τα πάντα. Η ίδια δεν το βάζει κάτω…

Η γιαγιά στη Θεσσαλία δίνει μαθήματα ζωής, αξιοπρέπειας και δύναμης. Η κακοκαιρία πλημμύρισε το σπίτι που ζει και μεγαλώνει την ανήλικη εγγονή της, όμως η ίδια διατηρεί την ψυχραιμία της. Η ζωή της έχει παίξει ένα παιχνίδι τραγικό, καθώς η κόρη της έφυγε από τη ζωή και η ίδια καλείται στα γεράματα να παραμείνει «βράχος» για την μόλις 6 μηνών εγγονούλα της.

Πριν λίγες μέρες, η Αλεξάνδρα Καψαλά, της πανσιόν σκύλων Smart Dog, ταξίδεψε στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα τον Παλαμά Καρδίτσας, μαζί με άλλους εθελοντές, για να βοηθήσει τους πληγέντες από την κακοκαιρία. Εκεί ανέβασε ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται να πλησιάζει μια ηλικιωμένη κυρία, η οποία μόνη της προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται από το σπίτι της, καθαρίζοντάς το από τα νερά και τις λάσπες.

Η γιαγιά την υποδέχεται με ευγένεια. Εξηγεί στους εθελοντές τα όσα βιώνει και προσπαθεί με όσες δυνάμεις έχει, να βάλει μια τάξη στο σπίτι που έχει μετατραπεί σε βομβαρδισμένο τοπίο. Οι εικόνες άρχισαν να ταξιδεύουν στα social media και πολύ γρήγορα σηκώθηκε ένα κύμα αλληλεγγύης από ανθρώπους κάθε ηλικίας, που ζητούσαν τα στοιχεία της γιαγιάς για να στείλουν βοήθεια.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexandra Kpsl (@alexandra.kaps)

«Μέσα σε 20 ημέρες καταστράφηκα δύο φορές. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Μπήκαν τα νερά στο σπίτι, γεμίσαμε λάσπες και ό,τι έσωσα την προηγούμενη φορά, τώρα διαλύθηκε. Άλλαξε η ζωή μας. Δεν έχουμε που να κοιμηθούμε» δηλώνει με δάκρυα στα μάτια κάτοικος Βόλου στο thenewspaper.gr.

Το σπίτι της πλημμύρισε από την καταστροφική κακοκαιρία της Τετάρτης. Η ίδια εξομολογείται ότι δεν έχει φοβηθεί περισσότερο στη ζωή της από εκείνο το βράδυ. «Νομίζαμε ότι θα πνιγούμε. Δεν έχεις δει ξανά τέτοιο πράγμα. Έμπαιναν τα νερά με ορμή και διέλυαν τα πάντα. Τι θεομηνία ήταν αυτή» συμπληρώνει.

To σκηνικό μοιάζει ίδιο στα περισσότερα σπίτια. Τοίχοι λερωμένοι να θυμίζουν το ύψος των ορμητικών νερών. Μυρωδιά μούχλας παντού.  «Δεν έχουμε κουράγιο να σώσουμε τίποτα πια. Είκοσι μέρες φτιάχναμε το σπίτι και ξαφνικά τώρα πρέπει να τα κάνουμε όλα από την αρχή. Με τι χρήματα; Πρέπει να μας δώσουν αποζημιώσεις άμεσα. Αύριο το πρωί. Πρέπει να αγοράσουμε νέες συσκευές, φαγητά να φάμε, κρεβάτι να κοιμηθούμε» επισημαίνει άλλη ιδιοκτήτρια σπιτιού που παραδόθηκε στα ορμητικά νερά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις