Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Καλαμαριά: H υποδοχή που συγκίνησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Καλαμαριά

Καλαμαριά: H υποδοχή που συγκίνησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Καλαμαριά

Με ροδοπέταλα έστρωσαν τον δρόμο και με μουσική και τραγούδια υποδέχτηκαν τα παιδιά στην Καλαμαριά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος λίγο πριν τις 11.00 κατέφθασε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αρετσούς.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών, οι οποίοι με χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες, ζητούσαν την ευχή του. Ο κ. Βαρθολομαίος χαιρέτησε εγκάρδια τα παιδιά, τους έδωσε κομποσκοίνια και τους ανταπέδωσε την υποδοχή με τα ροδοπέταλα, τονίζοντας πως τα παιδιά είναι η ελπίδα μας.

Αφού έψαλλαν το Χριστός Ανέστη και απηύθυναν χαιρετισμό στον Οικουμενικό Πατριάρχη ιερείς και πρεσβύτεροι, ο ίδιος πήρε τον λόγο και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι σχήμα λόγου να πω ότι είμαι και χαρούμενος και συγκινημένος. Σας ευχαριστώ πολύ».

Μιλώντας για το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξήρε τους συνεργάτες του ιερείς, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον ακαδημαϊκό διάλογο που ξεκίνησε με δική τους πρωτοβουλία με άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες. «Η ορθοδοξία γίνεται αποδέκτης σεβασμού και τιμής από μέρους των μουσουλμάνων. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο το οποίο παράγεται», όπως επεσήμανε. Δείτε τα βίντεο του thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις