Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καλαμαριά: Εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής σε έκθεση ζωγραφικής – «Σφράγισαν» την αίθουσα

Καλαμαριά: Εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής σε έκθεση ζωγραφικής – «Σφράγισαν» την αίθουσα

Εισβολή σε έκθεση ζωγραφικής στην Καλαμαριά έκαναν μέλη της Χρυσής Αυγής, επειδή ήταν με έργα καλλιτέχνη από την Βόρεια Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, η έκθεση ζωγραφικής ήταν του Σεργκέι Αντρέεφσκι, καλλιτέχνη από την Βόρεια Μακεδονία, κατι που δεν άρεσε στη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το makthes. gr, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, υποχρέωσε τους διοργανωτές που ήταν εκείνη την ώρα στο χώρο να απομακρύνουν τα έργα. Στη συνέχεια έβαλαν κόκκινες κορδέλες στην είσοδο απαγορεύοντας την πρόσβαση, και ανήρτησαν φυλλάδια με το γνωστό φασιστικό περιεχόμενο.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση.

 

Τα έργα του καλλιτέχνη παρουσιάζονταν στην αίθουσα τέχνης Remezzo ενώ ανάμεσα στους οργανωτές ήταν και ο δήμος Καλαμαριάς. H έκθεση ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι και σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου.

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «Krste Misirkov – Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» ιδρύθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 2018, με στόχο την προώθηση της «μητρικής γλώσσας» και την ανάδειξη των «περιφερειακών ή μειονοτικών γλωσσών», όπως αναφέρεται.

Η ΜΚΟ «Krste Misirkov – Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» ιδρύθηκε στην πόλη της Αριδαίας. Η κίνηση φέρει το όνομα του Κρστε Πέτκοφ Μισίρκοβ, ο οποίος γεννήθηκε το 1874, στην Πέλλα, και πέθανε το 1926, στη Σόφια. Ήταν φιλόλογος, ιστορικός και εθνογράφος, ο οποίος το 1903-1907 δημοσίευσε βιβλίο σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ξεχωριστή μακεδονική εθνική ταυτότητα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις