Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καλαμαριά: Τακτοποιήθηκαν 5 από τα μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν εισβάλει σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία

Καλαμαριά: Τακτοποιήθηκαν 5 από τα μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν εισβάλει σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΚΑΪ - GLOMEX

Στην ταυτοποίηση 5 εκ των μελών της Χρυσής Αυγής που είχαν εισβάλει σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία σε γκαλερί στην Καλαμαριά, προχώρησαν οι Αρχές. Σε βάρος των τεσσάρων ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία που θα υποβληθεί σήμερα (09.05.2023) στον εισαγγελέα.

Η έφοδος των μελών της Χρυσής Αυγής έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (26/4) σε γκαλερί στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση ταυτοποίησαν τα 5 άτομα από βιντεοληπτικό υλικό.

Πρόκειται για τέσσερεις 4 ημεδαπούς άντρες ηλικίας 19, 20, 23 και 24 ετών και μιας αλλοδαπής γυναίκας ηλικίας 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια σε βάρος προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της εθνικής καταγωγής δημόσια ή μέσω διαδικτύου.

Στις 26 Απριλίου, ομάδα περίπου 10 χρυσαυγιτών εισέβαλαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους στην έκθεση του Σεργκέι Αντρέεφσκι και ανάγκασαν τους διοργανωτές να απομακρύνουν τα έργα.

Στη συνέχεια έβαλαν κόκκινες κορδέλες στην είσοδο, απαγορεύοντας έτσι την πρόσβαση, και ανήρτησαν φυλλάδια με φασιστικό περιεχόμενο.

Τα έργα του καλλιτέχνη παρουσιάζονταν στην αίθουσα τέχνης Remezzo, ενώ ανάμεσα στους οργανωτές ήταν και ο Δήμος Καλαμαριάς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις